Reîncepe coşmarul pentru Gigi. Talpan – prima înfăţişare, primele două victorii în procesul palmaresului cu FCSB. Ce a cerut juristul Armatei şi pe cine a adus Becali, în disperare de cauză, să îl apere în instanţă. Surprinzătorul comentariu al lui Talpan

29 sep 2018 8890 afişări Special
Reîncepe coşmarul pentru Gigi. Talpan – prima înfăţişare, primele două victorii în procesul palmaresului cu FCSB. Ce a cerut juristul Armatei şi pe cine a adus Becali, în disperare de cauză, să îl apere în instanţă. Surprinzătorul comentariu al lui Talpan

Procesul palmaresului echipei Steaua a început aşa cum s-au terminat, până acum, şi celelalte bătălii în instanţă dintre Armată şi Gigi Becali: cu o victorie pentru colonelul Talpan. Juristul a cerut marţi în faţa judecătoarei, la prima înfăţişare, un nou probatoriu – să fie chemată la interogatoriu pârâta FC FCSB. Cei doi avocaţi mobilizaţi de Becali, între care unul – Dan Idita (prieten al familiei Reghecampf) – este un foarte cunoscut şi apropiat al cercurilor de influenţă şi putere din fotbalul românesc, s-au opus, afirmând că solicitarea ar fi inadmisibilă şi tardivă. Instanţa a decis să respingă argumentul avocaţilor FCSB şi să accepte ca reprezentantul clubului condus din umbră de Becali să se prezinte pentru a fi supus unui interogatoriu în faţa judecătoarei.

În aceeaşi şedinţă, avocaţii FC FCSB au încercat un contraatac, solicitând instanţei să le accepte recalificarea cererii ca fiind reconvenţională (adică de pretenţii). Talpan s-a opus, afirmând că e o cerere făcută tardiv. Şi de această dată, judecătoarea a acceptat cererea colonelului şi a respins-o pe cea a avocaţilor lui Becali.

Instanţa s-a pronunţat asupra acestor prime cereri vineri, la trei zile după ce avusese loc înfăţişarea.

Interesant este că, marţi, la primul termen, avocaţii aduşi de Becali au făcut câteva declaraţii ironice la adresa lui Talpan, dând impresia că sunt siguri de victorie. „Domnul Talpan a venit cu o cerere total greşită. Nu e o cerere prin care modifică acţiunea ci o cerere de probatoriu, iar aceasta din urmă, conform Articolului 204 Cod Procedură Civilă, este tardiv introdusă. Pentru că ce face domnul Talpan este doar o aventură profesională“, au spus aceştia în faţa judecătoarei, conform „Gazetei sporturilor“.

Solicitat de ProSport să comenteze bilanţul primei zile, juristul Florin Talpan a făcut câteva afirmaţii surprinzătoare: „Eu nu jignesc, aşa cum fac avocaţii angajaţi de FCSB. Deşi sunt trimise pe capul meu, în fiecare zi, comisii de control din Ministerul Apărării. În loc să mă lase să îmi pregătesc dosarele, îmi pun beţe în roate. În loc să mă sprijine, parcă îmi caută nod în papură. Să ştiţi că eu stau până noaptea tărziu să îmi pregătesc apărările! Întotdeauna mi-am pregătit pledoariile şi întotdeauna am citit Codul de Procedura Civilă. Vă spun, nu cred că exagerez, l-am citit de zeci de ori“.

Referindu-se la lupta cu avocaţii angajaţi de Becali, Talpan a explicat cum a gândit primele două mutări victorioase: „Am făcut o cerere simplă pe care eram sigur ca instanţa mi-o va admite. Nu ştiu la ce se referă avocaţii lui Becali când spun că e total greşită cererea mea. Până la ora actuală am demonstrat că rar mi-au fost respinse acţiunile, cererile sau apărările. În privinţa cererii făcute de FCSB, era clar tardivă şi eram convins că instanţa nu va admite solicitarea lor. Cum spuneam mai demult, îmi place să râd la urmă. Din inimă“.

Colonelul Florin Talpan a dat în judecată FC FCSB anul trecut, cerând ca instanţa să recunoască explicit că palmaresul echipei Steaua din perioada 1947-2014 aparţine clubului Armatei. Deşi Steaua a câştigat în instanţă toate procesele cu Becali, obţinând atât marca Steaua, cât şi obligativitatea ca echipa latifundiarului să-şi schimbe numele, federaţia lui Burleanu şi liga lui Iorgulescu au refuzat să pună în aplicare sentinţele. Cele două instituţii continuă să crediteze FC FCSB drept posesoare a palmaresului, inclusv Cupa Campionilor şi Supercupa Europei. Neinformată oficial de FRF, UEFA continuă, de asemenea, să treacă în statistici FCSB drept continuatoare de drept a Stelei, ca şi cum ar fi avut loc doar o simplă schimbare de nume şi nu nişte procese care au deposedat clubul de brand şi nume.

Prin acest proces, Talpan urmăreşte să-i oblige prin intermediul instanţelor pe Becali, Burleanu şi Iorgulescu să elimine palmaresul Stelei din dreptul FC FCSB.

Un alt proces cel puţin la fel de important aflat acum pe rol este acela în care Steaua cere 37 de milioane de euro despăgubiri de la FC FCSB pentru folosirea ilegală şi cu rea-credinţă (conform motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2014) a mărcii Steaua în perioada 2004-2014. Becali a afirmat deja că, dacă pierde şi acest proces, desfiinţează echipa. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.