Cea mai dură reacţie după prima zi a referendumului pentru familie: "Nu poate niciodată vreun decident să spună că noi nu suntem familie!"

6 oct 2018 11159 afişări Sportbiz
Cea mai dură reacţie după prima zi a referendumului pentru familie: "Nu poate niciodată vreun decident să spună că noi nu suntem familie!"

Elena Băsescu a reacţionat legat de referendumul pentru familie,spunând că nu poate niciun politician "cu mustaţă sau fără" să îi spună că ea şi cei trei copii ai săi nu sunt o familie pentru că nu e căsătorită. Reacţia vine în contradicţie şi cu votul exprimat de fostul preşedinte Băsescu.

"Nu poate niciodată vreun decident politic, cu mustaţă sau fără, să ne spună că eu, Anastasia, Sofia şi Traian Junior nu formăm o familie, chiar dacă eu sunt necăsătorită. Solutia constituţională găsită nu va rezolva situaţia. Având în vedere că, în codul civil, se vorbeşte despre faptul că familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, iar familiile monoparentale sunt, de cele mai multe ori, cele mai vulnerabile, problematica nu mi se pare deloc lămurită. Ca întotdeauna când am avut ocazia, mi-am exprimat opţiunea pe o temă importantă pentru societate.

Pe de o parte, votul liber exprimat este sufletul oricărei democraţii. Pe de altă parte, politicienii au frica votului, iar semnalul transmis de societate este extrem de puternic", a scris Elena Băsescu, pe pagina de Facebook.

Declaraţia contrazice şi decizia tatălui ei, fostul preşedinte Traian Băsescu, de a vota "Da" la referendumul din acest weekend. Traian Băsescu a anunţat încă de acum câteva zile care îi este opţiunea, iar sâmbătă dimineaţa s-a prezentat la o secţie din Capitală alături de soţia sa, Maria.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.