Elena Udrea şi Alina Bica apelează la ultimele "gloanţe". Dezvăluirile omului de afaceri care le-a găzduit în Costa Rica

5 nov 2018 40570 afişări Sportbiz
Elena Udrea şi Alina Bica apelează la ultimele "gloanţe". Dezvăluirile omului de afaceri care le-a găzduit în Costa Rica

Cornel Tăbăcaru, omul de afaceri care le-a găzduit pe Elena Udrea şi Alina Bica în Costa Rica, a dezvăluit, marţi, mişcarea disperată la care a apelat fosta "Blondă de la Cotroceni" în încercarea de a ieşi din închisoare.

După ce judecătorii costaricani i-au respins recursul şi au decis că trebuie să rămână, alături de prietena Alina Bica, în spatele gratiilor până la finalizarea procedurii de extrădare, Elena Udrea s-a adresat ACNUR - organizaţia ONU din Costa Rica -, în speranţa că va putea fi ajutată să stea, totuşi, alături de micuţa Eva Maria. Acum, solicitarea ei se află pe rol şi va fi luată în calcul în maximum 15 zile: "Elena a apelat la organizaţia ONU din Costa Rica (ACNUR), care acordă asistenţă migratorie, iar serviciile ei sunt gratuite. Având în vedere că are un copil minor, solicitarea ei a fost schimbarea măsurii de arestare în cea de control judiciar, inclusiv forma de brăţară electronică la picior. Solicitarea a fost depusă de un avocat consilier din oficiu, vineri, dar încă nu s-a fixat un termen, deoarece pentru astfel de solicitări termenul este de 15 zile", e anunţul făcut de Cornel Tăbăcaru, un afacerist român care le-a asigurat condiţiile de viaţă Elenei Udrea şi Alinei Bica în timpul perioadei petrecute în Costa Rica înainte de arestarea de către Interpol.

Cornel Tăbăcaru (foto), milionar român rezident în Costa Rica, e un apropiat al Elenei Udrea şi Alinei Bica

Apropiat al fostului ministru şi al fostei şefe a DIICOT, Tăbăcariu a explicat pe larg situaţia celor două: "Se confirmă ce am spus eu. Ele, probabil, vor ataca în continuare decizia de a rămâne în spatele gratiilor. Termenul de două luni despre care se tot vorbeşte este cel cerut de Interpol autorităţilor române pentru a depune toate actele pentru extrădare. Ministerul Justiţiei din România şi-a făcut treaba, dar acesta este termenul. După aceste două luni, procedura de extrădare din Costa Rica durează luni de zile. Ele sunt, în continuare, solicitante de refugiu. Au doar o calitate, nu un statut. În acest moment, sunt 20.000 de cereri de azil politic, nu doar ale lor. Oameni buni care vă uitaţi la televizor de dimineaţă, e clar, ele puteau să conteste decizia doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de arestare, adică să fie ceva care s-a schimbat din momentul arestării şi până acum".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.