Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea: "Aşa a vrut Dumnezeu". Decizia luată de fostul ministru, după fuga în Costa Rica

25 sep 2018 6076 afişări Sportbiz
Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea: "Aşa a vrut Dumnezeu". Decizia luată de fostul ministru, după fuga în Costa Rica

Condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea (44 de ani) îşi trăieşte viaţa în Costa Rica, stat a cărui legislaţie îi permite să "fugă" de închisoare şi în care a ajuns cu patru luni înaintea condamnării, dar situaţia sa ar putea lua o turnură neaşteptată. Marţi, fostul ministru a anunţat că se va întoarce în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

"Sunt încrezătoare că o să ne întoarcem foarte repede. Mi-aş fi dorit să se nască în România, alături de familie şi de prieteni. Aşa a vrut Dumnezeu şi sigur are un plan pentru care se întâmplă lucrurile acestea (...) Sper ca Sărbătorile să le facem în România. Dacă nu, vom mai sta o perioadă aici, până ne întoarcem toţi, toată familia, în România", a declarat fostul ministru al Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, citat de site-ul realitatea.net.

Zilele trecute, un avocat, Adrian Cuculis, susţinea că fosta "blondă de la Cotroceni" nu se va întoarce niciodată în România: "Solicitarea trebuie analizată de o instanţă de acolo, care va stabili dacă o extrădează sau nu. Apoi, ea a solicitat azil politic, un dosar care se află în lucru. Dar ca să-i fie acceptat, Elena Udrea trebuie să aducă dovezi că a fost persecutată politic, de exemplu: filmări cu ea în cătuşe la DNA, înregistrări din emisiuni, poze, martori etc.

E suficient să scape şi dacă fapta de care este acuzată să nu fie incriminată în ambele state. Şi să nu uităm că a născut şi că fetiţa ei este cetăţean costarican. După părerea mea, nu va fi trimisă niciodată în România", spunea Cuculis, completat de Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: "Legea de protecţie a copilului din Costa Rica protejează copilul de o eventuală situaţie a despărţirii copilului de către mamă. Din punctul meu de vedere chestiunea extrădării este de neluat în discuţie în acest moment".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.