Clujul devine capitala tenisului de masă european. Ocazie unică pentru juniorii şi cadeţii români: cu cine se vor duela pe teren propriu în competiţia pe echipe

11 iul 2018 632 afişări Comentează şi tu Tenis
Clujul devine capitala tenisului de masă european. Ocazie unică pentru juniorii şi cadeţii români: cu cine se vor duela pe teren propriu în competiţia pe echipe

România găzduieşte, în perioada 15-24 iulie, Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG, Juniori, la Cluj. Cei mai buni tineri jucători din Europa - juniori şi cadeţi - îşi dau întâlnire mai întâi pentru concursul pe echipe.

42 echipe la juniori, 39 la junioare, 34 la cadeţi şi 40 la cadete vor lua startul în cea mai importantă competiţie continentală pentru această categorie de vârstă. Prima ediţie a Campionatelor Europene de Tenis de Masă pentru juniori a avut loc în 1955, la Stuttgart. Competiţia va reuni la start peste 1.200 de participanţi din 48 de ţări, printre care se vor număra, desigur, şi juniorii noştri, multipli medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale din fiecare an: Andreea Dragoman, Elena Zaharia, Cristian Pletea sau Rareş Şipoş, tineri care continuă lunga şi bogata tradiţie a tenisului de masă românesc.

  • În competiţia pe echipe a juniorilor, România evoluează în Grupa A, alături de Polonia, Slovacia şi Turcia
  • În competiţia pe echipe a junioarelor, România a fost repartizată în Grupa D, alături de Franţa, Germania şi Spania
  • Echipa de cadeţi a României va înfrunta, în Grupa E, Serbia şi Bulgaria, iar echipa cadetelor - Moldova, Belgia şi Italia.

O forţă în tenisul de masă european şi mondial, România a primit în premieră organizarea acestei întreceri şi speră să continuie seria evoluţiilor din ultimii ani. Din 2009 până în prezent, delegaţia tricoloră a ratat medalia de aur în concursul juniorilor o singură dată, înregistrând şase victorii doar din partea echipei de junioare.

Andreea Dragoman, principala speranţă a delegaţiei tricolore, a preluat statutul de lider în echipă de la Adina Diaconu, trecută deja la senioare. Dragoman va împlini 18 ani pe 18 august, iar în prezent pregăteşte alături de senioarele României întrecerea de pe teren propriu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.