EXCLUSIV | Motivul din spatele plecării lui Daniel Niculae: "De acolo a pornit totul. Cu tot respectul, îi spun în faţă că nu poate face asta"

3 oct 2018 13018 afişări Liga 3

Prezent marţi dimineaţă în cadrul emisiunii ProSport Live, Florin Manea, managerul sportiv al Rapidului, a dezvăluit motivul care a dus la "ruptura" dintre Daniel Niculae şi avocatul Andrei Nicolescu, personaj foarte influent în club, din cauza căruia preşedintele-jucător a şi părăsit Giuleştiul.

După un prim sezon în care giuleştenii au promovat în faţa Stelei, Niculae şi-a arătat nemulţumirile faţă de modul în care e condus clubul, unde deciziile din birouri sunt luate de avocatul Andrei Nicolescu, omul de încredere al primarului Daniel Tudorache.

Totuşi, potrivit spuselor lui Florin Manea, conflictul ar fi plecat de la... echipamentul de joc: "Toate astea au pornit de la echipamentul pe care urma să-l poarte Rapidul. Daniel Niculae voia unul, ceilalţi voiau altul. Toate deciziile, toate, au fost luate de Niculae. Pe mine, acum, mă interesează echipamentul, unde mâncăm? Din ce am înţeles, Daniel voia să facă tot. E un tip inimos, era şi preşedinte, şi administrator, şi jucător. Eu îi spun în faţă, nu poţi face asta! Nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu să fim buni şi la chimie, şi la agricultură. Cu tot respectul pentru Daniel Niculae, nu poţi, fizic, să fii şi jucător, şi preşedinte, şi administrator", a declarat Florin Manea, la ProSport Live.

Totul a început  în toamna anului trecut, când Academia Rapid a pierdut în tribunal primele încercări de a obţine personalitate juridică. Daniel Niculae şi Daniel Pancu au acuzat conducerea (Ovidiu Burcă şi Andrei Nicolescu), spunând că sunt puse în pericol eforturile din teren. Conflictul s-a aplanat, dar a rămas mocnit. La finalul sezonului 2017/2018, nemulţumit de faptul că primarul Dan Tudorache, adevăratul decident executiv, merge pe mâna cuplului Burcă-Nicolescu, Niculae a răbufnit din nou.

Evenimentele din aprilie-mai-iunie, cu acea trecere secretă de la Asociaţie Sportivă la Societate Comercială, neregulile din contracte pe care Florin Talpan le-a acuzat (folosirea cinci jucători profesionişti) şi lipsa de putere reală în club, au provocat ruptura. Daniel Niculae a abandonat corabia în care se afla, printre alţii, bunul prieten Daniel Pancu. Relaţia celor doi, consideraţi locomotivele noului proiect, pare că s-a rupt definitiv, iar declaraţiile reci date în spaţiul public nu fac decât să confirme. Acum, cu Niculae plecat, apropiaţii atacantui sunt înlăturaţi pe rând.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.