EXCLUSIV | Interviu cu Roman Weidenfeller, după prima experienţă în România. Campionul mondial a analizat perioada bună prin care trece Dortmund. Ce relaţie are cu Marcel Răducanu şi de ce colegii săi au fost atraşi de ”mirajul” Bayern Munchen. VIDEO

10 oct 2018 2659 afişări Special

Comunitatea BVB România este una destul de numeroasă, iar acest aspect i-a făcut pe fani să se organizeze într-un fan club oficial, recunoscut de gruparea germană. Pentru a-şi arăta recunoştinţa şi pentru a promova echipa în Europa de Est, oficialii Borussiei Dortmund au decis să-l trimită pe Roman Weidenfeller (38 de ani) în România.

Fostul portar a fost prezent la adunarea naţională a fan clubului, de la Bucureşti. A petrecut o zi alături de fanii români ai echipei pentru care a evoluat timp de 16 sezoane, cu care a reuşit să câştige ultimul titlu din visteria clubului şi să joace  finala Ligii Campionilor din 2013, pierdută în faţa rivalilor de la Bayern Munchen. A vizitat oraşul şi a urmărit alături de suporteri partida Dortmund - Leverkusen, 4-2.

La adunarea BVB România a luat parte şi ProSport. Weidenfeller a acceptat să ofere un interviu exclusiv, în care a vorbit despre primul contact cu România, percepţia sa faţă de cei care au ales să plece la Bayern Munchen şi care sunt principalele obiective ale Borussiei în viitorul apropiat.

ProSport: Cum ţi se pare fan clubul BVB România?

RW: Părerea mea despre fan club este una foarte bună, pentru că sunt mulţi şi chiar iubesc această echipă. Este un fan club foarte dezvoltat şi care trasmite foarte mari emoţii. De asemenea, mi-a făcut plăcere să vin în Bucureşti. Oraşul este foarte frumos. Am fost azi dimineaţă orin oraş, a fost frumos să cunosc oamenii şi cultura.

Când va luat BVB următorul titlu?

RW: Avem astăzi posibilitatea de ai întrece pe cei de la Bayern München (n.r. interviul a avut loc înaintea meciului Leverkusen – Borussia) şi ar fi extraordinar dacă sezonul acesta am reuşi să cucerim campionatul. În ultimii doi ani, Borussia nu a mai adus un fotbal de calitate cum erau obişnuiţi fanii în ultimii ani.

De ce crezi că echipa a avut evoluţii slabe după finala Ligii Campionilor din 2013?

RW: Au plecat mulţi jucători de la echipă, au fost vânduţi şi s-a creat o ruptură. A venit o vreme grea, iar pentru noi n-a fost deloc uşor să trecem peste perioada respectivă.

Îl cunoşti pe Marcel Răducanu? Cum este văzut la Dortmund?

RW: Răducanu..Jucător foarte cunoscut la club. Eu îl ştiu personal. Este un om deosebit şi mă bucur de fiecare dată când îl văd la şcoala lui de fotbal. Este foarte aproape de stadion.

În ultimii ani, fotbalişti importanţi de la Dortmund au ales să plece la Bayern. Au şansa să meargă la cele mai mari echipe ale Europei, dar aleg Munchen.

RW: A fost decizia lor să schimbe clubul. Clar, nu sunt ştiri foarte bune, nu am fost deloc bucuroşi când au decis să plece. Ne-a durut foarte mult pentru că au calitate. A trebuit să acceptăm decizia.

Ai fost coleg cu Klose la Kaiserslautern. Cum era la 22 de ani, promitea de atunci?

RW: A început foarte târziu, aşa este. La 22 de ani a venit la Kaiserslautern. L-am cunoscut bine, pot spune că e un om deosebit. Chiar acum două zile am vorbit cu el. A fost un atacant de top, a ieşit şi golgheterul Cupei Mondiale.

Tu ai avut vreodată ofertă de la Bayern?

RW: Nu am avut ofertă de la Bayern.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.