Deces în sport. Consilierul preşedintelui COSR s-a stins la 54 de ani. La Revoluţie a fost ”umbra” lui Iliescu, apoi secretar de stat în MTS

9 nov 2018 26543 afişări Alte sporturi
Deces în sport. Consilierul preşedintelui COSR s-a stins la 54 de ani. La Revoluţie a fost ”umbra” lui Iliescu, apoi secretar de stat în MTS Mihai Ispas (foto, alături de Ion Iliescu şi Petre Roman).

Una dintre figurile reprezentative ale Revoluţiei din 1989 s-a stins vineri, la vârsta de 54 de ani, Mihai Ispas a fost unul dintre personajele care au apărut la TV în zilele fierbinţi din decembrie 1989, în spatele lui Ion Iliescu. S-a spus atunci că a fost unul dintre ”bodyguarzii” celui care avea să devină primul preşedinte al României, poziţie care i-a facilitat ulterior o carieră în sport.

Mihai Ispas a fost secretar de stat în MTS imediat după 1990, pe vremea când ministru era Mircea Angelescu. Ulterior, a devenit consilier al preşedintelui COSR. Mai întâi sub mandatul lui Octavian Morariu şi mai apoi în cel al lui Mihai Covaliu.

Mihai Ispas s-a stins în urma unei maladii agresive, pe care a depistat-o în urmă cu numai trei luni.

ProSport a stat de vorbă cu Ispas, fost rugbyst, la gala Federaţiei Române de Tenis de Masă, în decembrie, anul trecut. Om care trăia pentru sport şi devenise, în timp o enciclopedie în sport, îi mărturisea reporterului ProSport că vrea să vadă România, la Tokyo, cu cât mai multe medalii de aur. "Avem români care iubesc sportul, avem talente şi ştiu că în România există specialişti care pot şlefui aceste talente. Am avut ocazia să cunosc mari campioni ai acestei ţări. Văd acum: la tenis de masă, la scrimă, în înot şi în multe altele... Se lucrează la foc continuu. Pentru mine, cea mai mare mândrie ca român a fost să văd cum copiii noştri urcă pe podiumuri la Jocurile Olimpice", spunea Ispas, în urmă cu 11 luni, pentru ProSport.

Tonic şi mereu cu o vorbă bună pentru toată lumea, Ispas a venit la Buzău, în urmă cu 11 luni, alături de preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.