Cursele legendare "de la şosea" revin după decenii. All stars la etapa de Super Rally de la Bucureşti

9 nov 2018 987 afişări Auto-Moto
Cursele legendare "de la şosea" revin după decenii. All stars la etapa de Super Rally de la Bucureşti

În zona Bucureştiului în care aveau loc în urmă cu şase decenii legendarele curse "de la şosea" va avea loc pe 17 noiembrie ultima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally. Traseul de concurs va fi amenajat pe Bulevardul Kisselef, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei. Etapa de Super Rally este al doilea eveniment major de motorsport pe care Capitala îl găzduieşte după etapa internaţională de drift din 2016.

Deţinătorii a peste 20 titluri de campioni absoluţi la raliuri şi viteză în coastă vor fi prezenţi la startul rundei care închide cortina peste campionatul intrat anul acesta în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Titi Aur, Simone Tempestini, Bogdan Marişca, Mihai Leu, Lucien Hora, Paul Andronic, Bogdan Cuzma, Marco Tempestini, Andrei Dumitrescu şi Lucian Răduţ sunt piloţii de top din România care se vor întrece săptămâna viitoare. De asemenea, Mihai Leu, organizatorul etapei, a anunţat că la start vor fi prezenţi şi piloţi din străinătate, pregătind mai multe surprize în acest sens.

Competiţia aminteşte de celebrele curse "de la şosea", aşa cum erau cunoscute etapele naţionale organizate în perioada interbelică în aceeaşi zonă şi de unde nu lipsea lumea bună a Capitalei, inclusiv Regele Carol. Unul dintre cei care participau pe atunci la concursuri, Marin Dumitrescu (99 de ani), este unul dintre invitaţii de sâmbăta viitoare, mai ales că nepoţii săi, Silviu şi Andrei Dumitrescu, ultimul campion naţional absolut la viteză în coastă anul acesta, vor fi prezenţi la etapă.

Legendarele  curse de la şosea de desfăşurau în jurul Arcului de Trifum în anii '30

"Suntem bucuroşi că am reuşit să aducem acest concept şi în Capitală, mai ales într-o zonă centrală, şi chiar dacă am avut un timp scurt la dispoziţie, am reuşit să găsim un traseu. Cu siguranţă, pe viitor, vom face îmbunătăţiri din toate punctele de vedere dacă această cursă va deveni o tradiţie", a declarat Leu.

Cursa efectivă de pe 17 noiembrie va începe de la ora 15:00, însă fanii motorsportului îi pot vedea pe piloţi şi în calificările care vor începe încă de dimineaţă. Imediat după ceremonia de premiere, Alina Irimia va susţine un concert pe scena special amenajată.

Evenimentul de la Bucureşti va decide şi piloţii care vor urca pe podiumul final al sezonului, toţi campionii automobilismului sportiv românesc urmând să fie celebraţi pe 9 decembrie, la exclusivistul Venue Events din Timişoara, la Gala Campionilor FRAS.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.