EXCLUSIV | Noi detalii în cazul celor doi baschetbalişti înjunghiaţi la Brăila! Starea lor de sănătate se înbunătăţeşte. Bowie a vorbit pentru prima dată cu familia după incident: ”Erau un pic agitaţi cei de acolo”. Reacţia primarului Brăilei

18 sep 2018 6413 afişări Baschet
EXCLUSIV | Noi detalii în cazul celor doi baschetbalişti înjunghiaţi la Brăila! Starea lor de sănătate se înbunătăţeşte. Bowie a vorbit pentru prima dată cu familia după incident: ”Erau un pic agitaţi cei de acolo”. Reacţia primarului Brăilei

Au trecut trei zile de la evenimentul în urma căruia cei doi baschetbalişti americani, Joseph McClain şi Darrell Bowie, legitimaţi la clubul ACS Cuza Sport Brăila au fost înjunghiaţi la o terasă din oraş, eveniment care a ”zguduit” lumea sportului românesc.

Din fericire, starea lor de sănătate este din ce în ce mai bună, informează pentru ProSport managerul clubului, Mircea Totolici: ”Cu cel de la Brăila am discutat, am fost lângă el. A fost mutat de la terapie intensivă pe salon, stă într-o rezervă singur şi starea lui de sănătate este din ce în ce mai bună. Cel din Bucureşti urmează să-l scoată, azi sau mâine, din terapie intensivă şi să-l ducă pe salon.

Aseară am dus un psiholog la echipă, am fost cu toţii la spital, am discutat. Încercăm să-i scoatem din starea asta, echipa noastră e foarte tânără. Antrenamentele sunt oprite, nu se gândesc la baschet, se gândesc deocamdată la ce s-a întâmplat”
, a spus Totolici.

Managerul clubului brăilean neagă varianta cum că cei doi ar fi cerut să fie transferaţi la un spiral din America: ”Cred că nu. Dacă cereau aş fi ştiut. Probabil că în acea noapte când s-a întâmplat ce s-a întâmplat nu neg că ar fi spus 'vreau acasă', dar acum, când toată lumea conştientă, eu nu am auzit de la niciun jucător treaba asta.


Acel individ a fost reţinut şi urmează astăzi să fie prezentat la tribunal pentru propunere de arestare preventivă”, a mai punctat Mircea Totolici.

Bowie a vorbit pentru prima dată cu familia după incident


ProSport a stat de vorbă şi cu Andrei Ciubotariu, oficial al clubului ACS Cuza Sport Brăilea, trimis la Bucureşti pentru supravegherea baschetbalistului Darrell Bowie (25 de ani). Mircea Totolici a dezvăluit ieri, 17 septembrie, în exclusivitate pentru ProSport că acesta a fost transferat la un spital din capitală pentru că a suferit complicaţii la intestinul gros. Acesta a fost supus unei operaţii în zona abdomenului, iar ieri a comunicat pentru prima dată cu familia după incident.

”Este ok, comunică, am vorbit ultima oară ieri cu el după amiază şi mi-a spus că progresele lui sunt vizibile, de la o zi la alta se vede că e din ce în ce mai activ. El e pozitiv, nu e speriat, are o gândire foarte bună în raport cu evenimentele petrecute.

Ieri a vorbit prima dată cu familia de când a ajuns la Bucureşti, pentru că nu i s-au permis telefoanele acolo, la terapie intensivă, şi nu a avut cum să ia contact cu familia. A vorbit cu ei, erau un pic agitaţi cei de acolo, dar e perfect normal. Legat de plecarea lui în America, cel mai probabil va pleca. Acum el este interesat să joace în continuare, momentan nu îi putem da un pronostic din punctul ăsta de vedere, nici noi nici medicii, pentru că recuperarea va dura un pic, incizia fiind destul de mare în mare în urma operaţiei şi i-a fost destul de secţionat abdomenul pentru a inverveni în locul unde a fost înjunghiat, şi recuperarea va fi la fel de serveră”
, a spus Andrei Ciubotariu pentru ProSport.


Oficialul clubului brăilean aproximează durata de recuperare a lui Darrel Bowie (25 de ani) la aproximativ o lună sau două, iar de mâine acesta va începe să mânănce, fiind alimentat până acum doar de perfuzii: ”Cel mai probabil va face sport. Să vedem, în funcţie de timpul lui de recuperare, ce probabil nu va fi scurt, adică o lună sau două, probabil va merge acasă. Pe noi ne interesează momentan să vedem că este bine şi că este în afara oricărui pericol.

Astăzi îl mută de la terapie intensivă pe secţia de chirurgie şi nu ştiu nimic de externare. El de mâine va începe probabil să mănânce, el până acum nu a mâncat. A fost alimentat doar prin perfuzii, iar de mâine va începe să mănânce ceva light, adică iaurturi sau supe. De acolo va începe o fază de test asupra lui, cum reacţionează intestinul gros, pentru că de asta nici nu a avut voie să mănânce. Acolo a fost înţepat”
, a mai punctat Ciubotariu.


ProSport a luat legătura şi cu primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, care subliniază faptul că primăria va continua să finanţeze clubul de baschet, iar astfel de incidente nu caracterizează oraşul Brăila:

”Primăria Muncipiului Brăila a susţinut financiar clubul Cuza Sport în anii trecuţi şi o să-l susţină şi în viitor. Evenimente de tipul acela nu caracterizează Municipiul Brăila, dar uneori mai sunt persoane care mai au o răbufnire total nepotrivită pentru un oraş civilizat, la fel cum se întâmplă şi în alte oraşe, înclusiv în Statele Unite ale Americii”, a spus Dragomir pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.