Uriaşul a ajuns la Holywood. Sportivul născut în România care joacă în cel mai nou film Star Wars

30 sep 2018 4619 afişări Baschet
Uriaşul a ajuns la Holywood. Sportivul născut în România care joacă în cel mai nou film Star Wars
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

După ce "Big" Ghiţă Mureşan, cel mai înalt baschetbalist din istoria NBA, obţinea unul dintre rolurile principale în filmul "My Giant" ("Uriaşul meu", 1998), un alt baschetbalist născut în România bate la porţile succesului în cinematografia mondială, dând lovitura cu un rol în super-franciza Star Wars.

Attila Vajda va împlini 37 de ani pe 6 octombrie, s-a născut la Târgu Mureş şi, după ce în 2016 s-a stabilit la Londra, acum apare în distribuţia celui mai nou film al seriei Star Wars, "Solo: o poveste Star Wars", care a avut premiera în luna mai a acestui an, scrie site-ul dedicat baschetului, 24 Secunde. Vajda, un fost pivot de 2,03 m, joacă rolul lui Sagwa, un Wookiee exact ca şi îndrăgitul personaj Chewbacca, sau "Chewie", pe care fanii univesrului creat în 1977 de George Lucas au ajuns să îl adore şi să îl identifice cu Star Wars. Potrivit publicaţiei ungare Ziro, Attila Vajda l-a interpretat şi pe Chewbacca, într-o filmare-test. Mai mult, cât timp filmările s-au desfăşurat în Italia, Attila, care are şi cetăţenie maghiară, a ajutat şi din postura de unit manager.

Vajda a făcut carieră în Liga Naţională de baschet a României, evoluând de-a lungul anilor pentru şase cluburi: Elba Timişoara, BC Mureş, Gaz Metan Mediaş, BC Mureş, CSU Sibiu şi BC Miercurea Ciuc. Mureşeanul a renunţat la baschet după sezonul 2013/14, disputat alături de CSU Sibiu, pentru a se dedica acestei vechi pasiuni - actoria.

Attila Vajda are deja profil în renumita bază de date IMDb (Internet movie Database). Nou în meserie, românul a recunoscut că i-a fost dificil pe platourile de filmare, însă "Ron Howard este un regizor remarcabil, care degajă securitate, înţelegere şi bunătate - nu m-am simţit niciodată ca un intrus", a declarat românul, potrivit fanthatracks.com.

Surprinzător, Attila Vajda nu este un fan Star Wars, ajuns acum la al 11-lea film al seriei, însă a îmbrăţişat cu bucurie provocarea de a intra în universul SF. "La final, despărţirea a fost grea, pentru că devenisem o familie", a mai spus Attila Vajda.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.