Fabulos! Dinamo a obţinut una din cele mai mari victorii în istoria recentă a clubului şi este la un pas să treacă de faza grupelor în Liga Campionilor

8 nov 2018 9524 afişări Handbal
Fabulos! Dinamo a obţinut una din cele mai mari victorii în istoria recentă a clubului şi este la un pas să treacă de faza grupelor în Liga Campionilor ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Dinamo Bucureşti a învins Ademar Leon cu 35-30, într-un meci din grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin şi a urcat pe locul 1 în grupă. Trupa condusă de Constantin Ştefan a făcut o partidă de excepţie şi este tot mai aproape de o calificare în play-off.

  • Interii Amine Bannour şi Vitaly Komogorov au dat recital, ei reuşind să marcheze împreună nu mai puţin de 18 goluri, toate din acţiune.
  • Campioana României s-a impus fără drept de apel în faţa unei reprezentante a campioanei Europei.
  • În acest moment, Dinamo stă mai bine la rezultatele directe cu primele două favorite ale grupei la startul competiţiei, Wisla Plock şi Ademar Leon
  • Cu această ocazie, în echipa lui Dinamo şi-a făcut revenirea şi portarul Saeid Heidaridad, devenit un idol al tribunelor. De altfel, la intrarea pe teren pe parcursul jocului, iranianul a fost aclamat la scenă deschisă.
  • Dinamo conduce în Grupa D cu 10 puncte, fiind urmată de Ademar Leon - 9 puncte, Wisla Plock şi Elverum, ambele cu câte 8 puncte, care se vor întâlni într-o partidă directă la sfârşitul săptămânii. Primele două formaţii se califică în play-off. Mai sunt de disputat trei etape.

Dinamo Bucureşti scrie una din cele mai frumoase pagini din istoria recentă a clubului. După trei titluri consecutive în Liga Naţională, suflarea din Ştefan cel Mare îşi vede în sfârşit încununate eforturile şi în Liga Campionilor. Şi poate nu toată lumea a prevăzut un astfel de parcurs, având în vedere că Dinamo a avut ceva probleme în sezonul trecut, motiv pentru care a şi pierdut o jumătate de echipă în vară, în frunte cu fraţii Esteki.

Oficialii echipei au crezut însă cu tărie în acest proiect şi au reuşit să-i „lipească” o tripletă din naţionala Tunisiei, care de la o săptămână la alta se simte tot mai bine în România şi, implicit, în echipa lui Dinamo. Iar dacă ar fi să privim din punct de vedere al echipelor naţionale, africanii au fost cu această ocazie peste spanioli!

Amine Bannour şi-a arătat clasa încă din primele minute ale jocului, iar în aproximativ 15 minute de joc a înscris nu mai puţin de 6 goluri. Practic, fiecare minge care i-a fost servită în poziţie de tragere a însemnat gol! Biosca a fost exasperat în poarta lui Ademar Leon, iar Dinamo a reuşit să se distanţeze încă din prima jumătate a meciului, 11-6 (min. 16). Bannour a fost susţinut foarte bine la linia de 9 metri de conaţionalul Alouini şi de rusul Komogorov, cei trei jucători arătând o dezinvoltură ieşită din comun după o perioadă atât de scurtă petrecută împreună. Linia de 9 metri a marcat primele 12 goluri ale echipei, toate din acţiune.

Castillo Guijosa a solicitat time-out, a schimbat apoi portarul şi sistemul de apărare, iar pentru câteva minute a încurcat-o pe Dinamo. Bannour a fost mai atent supravegheat, iar Marques Moreira a fost mai greu de anihilat de tabăra alb-roşie. Ademar Leon s-a apropiat la 12-13 în minutul 24. A fost însă şi singura zvâcnire a spaniolilor în acest meci. A venit şi rândul lui Constantin Ştefan să mute, Andras Szasz a intrat în atac, iar Dinamo a început să conteze şi la jocul cu pivotul. Handbalistul adus de la CSMB a înscris două goluri pe final de repriză, iar campioana României a intrat la cabine cu 18-15.

După pauză, Dinamo a luat un start lansat şi s-a desprins la 22-16 în numai şase minute. Câinii roşii au fost periculoşi din toate poziţiile, astfel că Ademar Leon a devenit neputinciosă, în ciuda unor execuţii de mare handbalist ale lui Lopez Alvarez, singurul jucător spaniol care a reuşit să ţină pasul cu echipa gazdă. Desprinsă la şase goluri, Dinamo şi-a ţinut la respect adversara, chiar dacă Alouini s-a accidentat. Ciprian Şandu a intrat bine în joc, interii au continuat să înscrie la foc continuu, iar pentru adversari a rămas doar varianta unei limitări a scorului, pe cât posibil să piardă la o diferenţă de cel mult 3 goluri, pentru a avea avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate de puncte (în tur a fost 31-28). Imposibil, pentru că Dinamo a fost într-o zi mare, într-una din cele mai bune zile pentru handbalul românesc. Împinsă de la spate şi de o galerie excepţională, dar şi de Saeid Heidaridad primit cu urale la revenirea în Ştefan cel Mare, campioana României a reuşit să pună la final un avantaj de 5 goluri, 35-30, suficient pentru a fi peste Ademar Leon şi în clasament, dar şi la rezultate directe.

Dinamo transmite siguranţă, iar asta nu poate decât să însemne o posibilă calificare în play-off. În traducere, o performanţă imensă pentru handbalul masculin, având în vedere cota de piaţă a României la nivel de naţionale.

Dinamo Bucureşti – Ademar Leon 35-30 (18-15)

Missaoui, Heidaridad, Grigoraş – portari; Descat 4, Bannour 11, Alouini 3, Savenco, Szasz 4, Negru, Şandru 2, Gavriloaia 3, Komogorov 7, Zulfic, Kuduz, Mousavi 1, Acatrinei

Biosca, Slavic – portari; Lopez Alvarez 11, Simonet, Garcia Lorenzana, Carou, R. Perez Arce 3, Vieyra 1, Ligetvari 2, Fernandez Alonso, Fernandez Fernandez 5, Moreira 4, G. Perez Arce, Mosic 2, Pesic 2, Rozas Garcia

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.