"Nu faci ce-ţi cer, nu eşti corectă cu tine şi cu echipa ta!" Decizia-cheie care a dus-o pe Simona Halep pe primul loc: "Toată cariera i s-a schimbat de la acel moment, treaba asta i-a deschis ochii şi a trezit-o la realitate"

9 nov 2018 2997 afişări Tenis
"Nu faci ce-ţi cer, nu eşti corectă cu tine şi cu echipa ta!" Decizia-cheie care a dus-o pe Simona Halep pe primul loc: "Toată cariera i s-a schimbat de la acel moment, treaba asta i-a deschis ochii şi a trezit-o la realitate"

Simona Halep e pe primul loc mondial, după un an excelent în care a câştigat şi primul ei Grand Slam. Fosta mare campioană Chris Evert a dezvăluit momentul în care românca şi-a dat seama de importanţa unui antrenor ca Darren Cahill, între cei doi producându-se o despărţire temporară în 2016, după turneul de la Miami.

"Ştiţi ce face diferenţa pentru Simona şi de ce nu o poate întrece nimeni? Antrenorul. Antrenorii joacă astăzi un rol mult mai important în tenis decât cel pe care îl credem. Şi cred că Darren are o legătură foarte mare cu faptul că Simona s-a aflat aproape tot anul pe primul loc. El a părăsit-o după turneul de la Miami deoarece nu avea o atitudine potrivită, era prea dură cu ea însăşi şi cu echipa sa. Când a plecat i-a zis 'Ştii, tu nu faci ce-ţi cer şi nu eşti corectă cu tine şi cu echipa ta. Trebuie să te schimbi'. Şi a plecat", a spus Chris Evert, conform ziare.com.

Fosta mare tenismenă a detaliat: "Treaba asta i-a deschis ochii Simonei, a făcut-o să înţeleagă că e mai bine să fie profesionistă pe teren, să creadă în ea, să-şi gestioneze emoţiile mult mai bine. Acele cuvinte au trezit-o la realitate, iar de atunci totul s-a schimbat. Şi de când a făcut această schimbare totul a mers perfect pentru ea. A câştigat meciuri când nu era la un nivel înalt, a revenit după ce era condusă cu un set, a început să lovească mingi pe care de obicei nu le lovea. Toată cariera i s-a schimbat de la acel moment cu Darren. Serviciul i s-a îmbunătăţit, iar acum atitudinea sa este cheia pentru felul în care domină tenisul".

Cahill a explicat şi el ce s-a întâmplat atunci. "Cel mai greu moment a fost după un turneu la Miami. O înfrunta pe Bacsinszky. Şi, până la urmă, nu a fost vorba doar de acel meci. Deja se strânseseră mai multe meciuri pierdute aiurea, din lipsă de concentrare. Încercam să îi explic, să vorbim despre nevoie de a schimba ceva din punct de vedere mental. Dar simţeam că totul trece pe lângă ea. Că nu mă ascultă. Nimic nu mergea!

Ca antrenor, trebuie să fii mereu pregătit să încerci şi altceva. Aşa că am încercat o terapie cu şoc. Am decis că trebuie să facem o pauză în colaborare. Au fost patru săptămâni în care nu am colaborat! Înainte de Madrid, m-a sunat, mi-a spus că şi-a învăţat lecţia, şi m-a rugat să revin. Am observat că lucrurile se schimbaseră, că îşi dă silinţa mai mult. Aşa că am acceptat să revin", a spus australianul pentru The Tennis Raquet.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.