Primul verdict în procesul dintre Ilie Năstase şi Poliţia Rutieră Română: în favoarea cui au decis magistraţii Judecătoriei Sector 1. Sentinţa poate fi atacată în 30 de zile

8 nov 2018 19158 afişări Tenis
Primul verdict în procesul dintre Ilie Năstase şi Poliţia Rutieră Română: în favoarea cui au decis magistraţii Judecătoriei Sector 1. Sentinţa poate fi atacată în 30 de zile

Ilie Năstase a câştigat o primă bătălie în procesele intentate Poliţiei Române, anunţă Cancan. Încătuşat după ce a fost prins conducând sub influenţa alcoolului, în  noaptea zilei de 24 mai, fostul mare tenismen a acuzat că a fost luat la ţintă de poliţişti în urma unui "pont" şi că oamenii de ordine ar fi făcut abuz de forţă, luând decizia de a deschide mai multe acţiuni în instanţă împotriva instituţiei.

Potrivit Cancan, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au admis cererea lui Ilie Năstase ca unul dintre procesele verbale întocmite de poliţişti în noaptea accidentului să fie modificat, înlocuind amenda primită de fostul tenismen cu un avertisment. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 30 de zile la Judecătoria Sectorului 1.

Ilie Năstase a rămas fără permis de conducere ca urmare a incidentelor de la finalul lunii mai.

Între poliţişti şi fostul senator s-a iscat un scandal monstru, care a ţinut prima pagină în presa românească, dar a trecut şi graniţa României. Ilie Năstase a fost oprit de poliţie. Apoi, oamenii legii au blocat maşina lui Ilie Năstase după ce fostul tenismen a plecat de pe loc după un schimb de replici cu unul dintre agenţi. Năstase a fost somat să oprească, să se legitimeze şi să se supună etilotestului. Şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei a susţinut la vremea respectivă că Ilie Năstase a refuzat testul şi a devenit agresiv cu poliţiştii. Fostul număr unu mondial a fost dus la sediul IML pentru recoltarea de probe biologice, i s-a intentat dosar penal pentru infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice şi a fost amendat cu 1.000.

Năstase a anunţat însă a doua zi că îşi va căuta dreptatea până la CEDO, considerându-se nedreptăţit şi umilit.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.