Ruşii cer intervenţia WTA şi o măsură drastică, după retragerea Simonei Halep de la Moscova. Anunţul directorului turneului

17 oct 2018 40381 afişări Tenis
Ruşii cer intervenţia WTA şi o măsură drastică, după retragerea Simonei Halep de la Moscova. Anunţul directorului turneului

Retragerea Simonei Halep de la turneul WTA de la Moscova din cauza problemelor de la spate nu a rămas fără urmări. Nemulţumit că a rămas fără cea mai bună jucătoare din 2018, directorul competiţiei moscovite le propune şefilor WTA să micşoreze numărul de turnee de pe parcursul unui an competiţional.

Jucătoarele de top sunt obligate, din raţiuni de publicitate, marketing şi financiare, să participe la cât mai multe turnee pentru a nu fi amendate, iar uzura îşi spune cuvântul, de cele mai multe ori, pe finalul anului. Iar Alexei Selivanenko, şeful turneului de la Moscova, s-a săturat de această situaţie şi cere intervenţia WTA-ului: "Aceasta este o problemă majoră a tensiului şi nu ajungem nicăieri, dacă o mai ţinem aşa. Astfel de lucruri se întâmplă în tot circuitul. Amintiţi-vă ce s-a întâmplat anul acesta la Dubai.

Calendarul este prea aglomerat şi jucătoarele dispută foarte multe turnee, iar spatele este cea mai sensibilă parte a corpului. Calendarul ar trebui modificat, pentru a avea mai puţine turnee", a spus Selivanenko, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o după ce Simona a fost nevoită să spună "pas" competiţiei la care avea de gând să se pregătească pentru Turneul Campioanelor (21-28 octombrie).

De altfel, şi liderul mondial a vorbit despre cât de greu îi este să se prezinte în condiţii optime la competiţia din Singapore:  "Dacă mă voi mai califica în viitor la Turneul Campioanelor, obiectivul meu va fi să fiu mai pregătită să joc turneul. În acest punct al anului cred că din punct de vedere mental nu mai am energie. În plus, uneori sunt şi accidentată. Sunt cu rezervorul gol când ajung la Turneul Campioanelor", a declarat Halep.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.