Simona Halep a anunţat că se desparte de Darren Cahill! Motivele "rupturii" parteneriatului care a făcut istorie

9 nov 2018 23531 afişări Tenis
Simona Halep a anunţat că se desparte de Darren Cahill! Motivele "rupturii" parteneriatului care a făcut istorie

Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019! Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care i-a adus româncei un titlu de Grand Slam, la Roland Garros. 

Românca a traversat cea mai bună perioadă a carierei sale alături de antrenorul australian, care a condus-o spre culmile gloriei în tenisul mondial feminin. Totuşi, drumurile celor doi se despart, antrenorul invocând motive familiale: "Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea", a anunţat Cahill, care a fost completat de numărul 1 mondial: "Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând".

Trofeele majore câştigate de cuplul Halep - Cahill:

  • 2015: Indian Wells
  • 2016: Madrid, Montreal
  • 2017: Madrid
  • 2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal

Australianul a detaliat: "După o perioadă în care m-am gândit foarte mult, după multe discuţii şi după mulţi ani în care am petrecut peste 30 de săptămâni pe an departe de familia mea, am luat decizia de a lua o pauză de 12 luni din a mai antrena pentru a-mi susţine copiii, care intră într-o perioadă importantă a vieţii, fiind în ani terminali la liceu.

Vreau să-i mulţumesc Simonei pentru patru ani fantastici. Empatia ei, personalitatea sa, etica în munca pe care o depune, generozitatea şi profesionalismul m-au făcut să stau alături de ea cu plăcere, din postura de antrenor.

Este o femeie tânără cu clasă şi o persoană pe care o respect mult, ceea ce e mult mai important decât orice rezultat obţinut. Am avut un job de vis şi vreau să-i mulţumesc pentru că a făcut să fie aşa, dar şi pentru oportunitatea de a lucra cu cineva talentat şi dedicat precum este ea. 

Îi doresc Simonei şi echipei sale continuitate în rezultate şi o voi încuraja de pe margine în următorul an.

Vreau să-i menţionez şi pe Theo Cercel, Andrei Cristofor şi pe Virginia Ruzici pentru susţinerea lor, încrederea, prietenia şi munca grozavă depusă de-a lungul anilor.

Şi, în cele din urmă, le mulţumesc fanilor români care au dat dovadă de pasiune şi susţinere pentru fata lor (n.r. – Simona Halep). Sunteţi grozavi, serios! Mulţumesc pentru că l-aţi adoptat pe acest australian în ultimii patru ani şi că l-aţi făcut să se simtă grozav în ţara voastră. Mulţumesc! (n.r. – cuvânt scris de Darren Cahill în limba română)", a încheiat Darren Cahill în mesajul său trimis pe reţelele de socializare. 

Până la Darren Cahill, Simona a mai schimbat şase antrenori: Firicel Tomai, Andrei Mlendea, Adrian Marcu, Wim Fissette, Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.