AC Milan are un nou patron! Clubul italian intră într-o nouă eră după ce a fost exclus din cupele europene

11 iul 2018 6943 afişări Campionate Externe
AC Milan are un nou patron! Clubul italian intră într-o nouă eră după ce a fost exclus din cupele europene

Li Yonghong a cumpărat clubul în anul 2017 de la fostul premier care a condus echipa timp de trei decenii, Silvio Berlusconi, pentru suma de 740 de milioane de euro. Chinezul a plătit atunci echipa cu ajutorul fondului american, Elliott.

Elliott a anunţat într-un comunicat de presă că a preluat gruparea de pe San Siro, în care urmează să injecteze suma de 50 de milioane de euro pentru a stabiliza situaţia precară de la club. Li  nu a putut să plătească banii datoraţi grupului, aşa că aceştia au devenit noii patroni. Investitorii chinezi au căutat multe luni parteneri să împartă acţiunile echipei, din cauza insuficienţei de a putea plăti banii americanilor.

"Viziunea Elliott pentru AC Milan este simplă: crearea stabilităţii financiare şi stabilirea unui management solid, realizarea unui succes pe termen lung pentru AC Milan prin concentrarea asupra lucrurilor fundamentale şi asigurarea unei bune capitalizări a clubului, precum şi crearea unui model operaţional durabil, care să respecte regulamentul fair play-ului financiar al UEFA. Ca o primă măsură, Elliott intenţionează să contribuie cu 50 de milioane de euro la capitalul clubului, pentru a-i stabiliza finanţele şi intenţionează să aloce, în timp, un capital suplimentar pentru finanţarea creşterii lui AC Milan", au scris aceştia în comunicatul publicat de noii patroni ai formaţiei italiene.

După ce au cheltuit aproximativ 200 de milioane de euro pentru achiziţiile din vara trecută, “rossonerii” nu au reuşit să impresioneze şi s-au clasat doar pe locul 6, la multe puncte distanţă de campionii din Torino. Totodată, din cauza fair-play-ului financiar, AC Milan a fost suspendată de către UEFA şi nu poate participa în următorul sezon de Europa League. AC Milan, câştigătoare a 7 trofee europene, se speculează că a terminat anul, din punct de vedere financiar, cu o “gaură” de 75 de milioane de euro.


articol scris de Bogdan Voicu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.