"Vom fi diferiţi faţă de fotbalul actual". Fără freze şi tatuaje şi ăsta e doar începutul. Berlusconi a declanşat "revoluţia": cele opt reguli care vor face din Monza o echipă "model"

5 oct 2018 11486 afişări Campionate Externe
"Vom fi diferiţi faţă de fotbalul actual". Fără freze şi tatuaje şi ăsta e doar începutul. Berlusconi a declanşat "revoluţia": cele opt reguli care vor face din Monza o echipă "model"

Silvio Berlusconi s-a întors în fotbal cu gândul de a-l revoluţiona. Nu din punct de vedere al regulilor sau al strategiilor, ci din cel al jucătorilor. La Monza, noua sa echipă, există deja un set de reguli foarte stricte.

După ce a cunoscut gloria cu AC Milan, omul de afaceri italian va pleca la drum din liga a treia italiană, dar vrea să se asigure că jucătorii care vor îmbrăca tricoul celor de la Monza sunt diferiţi. Astfel, a pus deja la cale un plan prin care vrea ca echipa sa să fie diferită de adversari: "La Monza avem un plan special. Va fi o echipă tânără şi formată doar din jucători italieni. Trebuie să aibă părul în ordine, e deja un frizer din oraş care s-a oferit să-i tundă gratis. De asemenea, fără barbă şi fără tatuaje, la fel cum nu trebuie să aibă cercei în ureche. Vor fi un exemplu de corectitudine pe teren. Îşi vor cere scuze adversarilor după un fault şi vor trata arbitrul ca pe un domn.

Dacă li se va cere autograful, nu vor mâzgăli, ci vor scrie citeţ numele şi prenumele. Vor umbla mereu îmbrăcaţi sobru şi la modă. Îmi doresc ceva divers faţă de fotbalul actual", a declarat Berlusconi, citat de Gazzetta dello Sport.

La un an şi jumătate de la momentul în care a trimis-o pe AC Milan în mâinile unor investitori chinezi, Silvio Berlusconi a plătit aproximativ trei milioane de euro pentru a achiziţiona clubul Monza, aflat în al treilea eşalon al fotbalului italian. În plus, s-a asigurat că echipa va fi condusă de o mână forte, iar preşedinte l-a numit pe Adriano Galliani, omul său de încredere în perioada petrecută împreună pe San Siro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.