Bogaciu s-a destăinuit! Arestat în dosarul "Mită pentru arbitri" a făcut mărturii şocante: "Am stat în celulă cu un criminal, un hacker, un violator şi cu unul care tăiase pe faţă un poliţist cu un briceag"

8 oct 2018 5876 afişări Fotbal Intern
Bogaciu s-a destăinuit! Arestat în dosarul "Mită pentru arbitri" a făcut mărturii şocante: "Am stat în celulă cu un criminal, un hacker, un violator şi cu unul care tăiase pe faţă un poliţist cu un briceag"

În 2009, a izbucnit un scandal de proporţii în fotbalul românesc. DNA a făcut arestări din rândul arbitrilor, patronilor de cluburi sau al şefilor CCA. Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Sorin Corpodean, Marcel Lică, Sorin Caia, Lucian Dan, Liviu Făcăleaţă, Dan Liberatu şi Aurelian Bogaciu au fost printre cei care au ajuns după gratii.

"Aşteptau să spui ceva despre anumite persoane. Aşa cum a făcut-o turnătorul mincinos de serviciu Ianovschi. Nu înţeleg cum poţi să spui anumite lucruri despre un om când tu habar n-ai despre el…. Mi se sugera să-l torn p-ăla, p-ăla, p-ăla, p-ăla. Ei nu aveau ceva cu mine, au mers pe pista maestrului Penescu…. Şi-aşa au ajuns la fotbal. Au dat un boom cu fotbalul. Mie mi-au spus că nu am vrut să colaborez cu anchetatorii, că n-am vrut să-i ajut”, a declarat Bogaciu pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul arbitru a povestit cum au fost primele clipe după gratii: "Eu am avut o gaşcă superbă. Am stat cu un criminal, cu un hacker, cu un violator, cu unul care-l tăiase pe faţă pe un poliţist cu un briceag după un accident auto şi eu… spaima! Mi-aduc aminte când am ajuns acolo a venit cu mine comandantul Poliţiei. A deschis uşa la celulă şi l-a chemat pe cel care era recunoscut ca şef, dintre cei arestaţi: “Comisare, te rog frumos, răspunzi cu capul dacă păţeşte ceva domnu’ Bogaciu”. Îi zicea Comisare”.

"Simţeam că voi claca psihic"

Bogaciu a continaut seria declaraţiilor cutremurătoare. "Stăteam şase într-o cameră cu paturi suprapuse şi-un WC într-un colţ. Soţia era însărcinată, iar eu nu ştiam ce să fac, simţeam că voi claca psihic! Atunci am avut o reacţie urâtă şi le-am zis că dacă soţia mea păţeşte ceva, îmi fac dreptate singur. Şi chiar îmi făceam! În momentul în care mi-au zis atunci, în acea cameră, că mă arestează, mi s-a pus un nod în gât, mi-am şi scos cravata, simţeam că mă sufoc”, a mai zis Bogaciu.

Sentinţa în dosarul "Mită pentru arbitri":

Cornel Penescu (fost patron FC Argeş) - 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor

Gheorghe Constantin (fost şef CCA) - 5 ani de închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor

Sorin Corpodean (fost arbitru) - pedeapsă majorată de la 3 la 4 ani cu suspendare, durata termenului de încercare majorată de la 7 la 8 ani

Marcel Lică (fost vicepreşedinte CCA) - 3 ani de închisoare cu suspendare

Sorin Caia (fost arbitru) - 3 ani de închisoare cu suspendare

Lucian Dan (fost arbitru) - 3 ani de închisoare cu suspendare

Aurelian Bogaciu (fost arbitru) - 3 ani de închisoare cu suspendare

Liviu Făcăleaţă (fostul director al societăţii PIC) - 5 ani de închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor

Dan Libertatu (fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş) - 3 ani de închisoare

În dosarul "Mită pentru arbitri", fostul patronul al lui FC Argeş, Cornel Penescu, a fost acuzat de procurori pentru că oferea bani negri arbitrilor, observatorilor şi oficialilor FRF pentru a avea arbitraje favorabile.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.