Dumitrescu l-a provocat la o dezbatere publică, Dinu a răspuns în stilul propriu. "Procurorul", un nou atac: "Ne desparte o lume! Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul Mister. Măi, Iliuţă..."

5 nov 2018 9462 afişări Fotbal Intern
Dumitrescu l-a provocat la o dezbatere publică, Dinu a răspuns în stilul propriu. "Procurorul", un nou atac: "Ne desparte o lume! Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul Mister. Măi, Iliuţă..."

Cornel Dinu (70 de ani) i-a transmis, marţi, un  mesaj în stilul propriu lui Ilie Dumitrescu (50 de ani), după ce fostul atacant l-a provocat la o dezbatere televizată pe teme de fotbal.

Dialogul de la distanţă între expertul Digi Sport şi fostul jucător, antrenor şi conducător de la Dinamo nu s-a încheiat odată cu răspunsul lui Ilie Dumitrescu, venit duminică seară. Astăzi, "Procurorul" a refuzat "debate-ul" propus de atacantul Generaţiei de Aur: "Nu cred că trebuie să-mi dovedesc personalitatea printr-un eventual dialog cu un fost jucător de-ai mei. Măi "Iliuţă", şi aici e doar o coincidenţă de apelativ cu vânzătorul de seminţe atât de simpatic, din tribuna de altădată, păi, ne desparte o lume. Ştii foarte bine! Ca de la profesor la elev cu probleme. Şi mari!

Servantul maladivului din Pipera (n. red - apelativul i se adresează lui Radu Naum, moderatorul Digi Sport pe care Cornel Dinu îl consideră "servantul" lui Gigi Becali), specialist în roţi şi lovituri de 7 metri, l-a provocat şi, ca orice învăţăcel întârziat de vorbe, s-a înfoiat la mine. Novicii atât de mulţi, doar guralivi şi toxici din fotbal, îi fac mult rău adresându-i-se cu "Mister". S-a compromis şi acest termen. Pentru mine nu are nici măcar "mistere"! Destul de multe devoalate din începuturile sale de naşul tău, descurcăreţul Sică (n. red - Sică Puşcoci, naşul lui Ilie Dumitrescu şi impresarul care l-a dus la Tottenham)", a declarat Dinu, pentru gsp.ro.

Apoi, Dinu a trecut la o serie de ironii în stilul caracteristic: "Deocamdată le păstrez în sertarul mental al nevolniciei umane. Dar pentru că se zice că "Iliuţă" şi pictează, sper grafică cu peniţă şi tuş, ca să nu se dezmintă, diferenţa dintre noi este dată de pastel şi de zbor al gândurilor. Sigur, el preferă ramura de la şes, eu înălţimea stâncii, unde poposim pentru a ne trage sufletul. Şi în această privinţă iarăşi nu se dezminte. Îi mulţumesc pentru urările de sănătate, deşi ştiu că şi ele sunt doar din poleiala atât de subţire prin care se deghizează prea des. Sper să nu mă oblige să râcâi stratul şi să arat cât de gol e doar botezatul "Mistér". Atenţie, accent ascuţit", a mai spus "Procurorul".

De unde a plecat conflictul

Cornel Dinu a simţit nevoia să-l "taxeze" pe Ilie Dumitrescu pentru o declaraţie la adresa lui Mircea Rednic: "Am văzut un expert care îi făcea un proces lui Mircea Rednic. Se mai chinuie cu degeţelele să deseneze. Ca să nu mai zic cu vorba. Mi-aduc aminte cu câţiva ani în urmă, eram într-un anturaj şi o actriţă a zis că băiatul respectiv e un băiat citit, vorbeşte şi i-am zis ”nu, dragă, are 400 de cuvinte toate, d-aia le caută”. E un băiat bun, dar nu are legătură cu speech-ul. Dacă mă uit pe CV-ul lui nu a stat mai mult de două trei luni decât la două echipe.

Ca jucător, a fost un jucător bun. De aici, să tragi concluzii de fiecare dată, s-ar putea să fii mai aproape de greşeală. Discutabil cu cariera lui fotbalistică. A spus că nu se pricepe la portari, pentru că cerea sfatul antrenorilor cu portarii. Mai uşor cu concluziile pentru cei care nu au trecut prin focul adevărat al fotbalului", a atacat fostul fundaş.

"Toţi vorbesc despre jucători, dar nimeni de antrenor. El nu are nicio vină? A stat tot atâtea meciuri ca Niculescu! Ar trebui să vorbim mai mult de Csikszereda în seara asta, nu de Dinamo.

A fost o surpriză negativă să văd lipsa de organizare în defensiva la Dinamo. Nu se poate ca o echipă de liga a treia să aibă 2-0. Până la 11 metri, trebuie să vorbim şi despre jocul lui Dinamo, care a suferit. Responsabilitatea trebuie să fie şi a lui Rednic. Trebuie să analizăm cum au reacţionat jucătorii din punct de vedere al organizării de joc, pentru că jocul ăsta a fost pregătit. Rednic e de 3 meciuri la echipă şi toţi se îndreaptă către jucători şi Rednic nu are vreo responsabilitate", e declaraţia prin care Dumitrescu a atras furia lui Dinu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.