Caracterizarea viitorului antrenor al FCSB-ului: ”Ne citea 10 minute înainte de fiecare antrenament. Îmi era jenă cât poate să fie de analfabet”

7 nov 2018 18420 afişări Liga 1
Caracterizarea viitorului antrenor al FCSB-ului: ”Ne citea 10 minute înainte de fiecare antrenament. Îmi era jenă cât poate să fie de analfabet”

Ionuţ Luţu (43 de ani) a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români, dar viciile l-au făcut să eşueze. Recent, Ion Pârvulescu, antrenorul care l-a descoperit, a vorbit despre prima întâlnire cu acesta şi cum a ajuns la Slatina. Din precizările tehnicianului, Luţu a fost adus la fotbal de mama sa.

L-am adus de la Valea Mare, e la 10 kilometri spre Piteşti. Maică-sa a venit la mine şi mi-a zi: “Ştiţi, am un copil, toată lumea îi zice Geolgău!” Super talent. Vă dau cuvântul meu de onoare că a fost mult mai talentat decât Hagi. Însă situaţia familială a fost modestă, el modest ca intelect. Şi m-am dus cu echipa să joc împotriva echipei lui şi l-am văzut: copilul extraordinar de talentat, cuminţel, subţirel, urâţel şi pe lângă carte total. Părinţii au avut iniţiativa să ceară să îl aducem la o şcoală, că eu eram câine”, a declarat Ion Pârvulescu pentru Fanatik.

Descoperitorul celui numit la un moment dat ”noul Hagi” avea probleme la şcoală.

Ionuţ Luţu m-a zăpăcit. L-am mutat aici cu şcoala, la Slatina, şi îmi zic părinţii să îi aduc o profesoară de română şi una de matematică. Peste o săptămână vine profesoara de română şi îmi spune că am pe unul care nu ştie să citească. Doamnă, nu se poate, nu pot să cred! Ba da, domnule. Cine era? Luţu al meu! Pac, la antrenamente îi zic lui Luţu să îmi citească ziarul şi începe: cîîî, bîîî, sîîî. Păi stai bă aşa, că eu ştiu alfabetul! Ce e cu tine? Domnule profesor, noi avem română de la 8 la 9 şi doamna face naveta şi noi nu facem ora. Vă dau cuvântul de onoare că i-am cumpărat o carte de poveşti şi 10 minute ne citea înainte de fiecare antrenament. Îmi era jenă cât poate să fie de analfabet. Nu se poate“, a încheiat Ion Pârvulescu.

Considerat mai talentat decât Gică Hagi, Ionuţ Luţu a ajuns, după retragere, aghiotantul lui Gigi Becali.

Gigi Becali a declarat recent că Ionuţ Luţu va fi viitorul antrenor al FCSB-ului, după ce va renunţa la Nicolae Dică. ” Cât de curând o să-l vedeţi, peste un an, pe Luţu antrenor. O să vedeţi. Care Luţu nu o să mai plângă (n.r. referitor la nemulţumirile lui Dică). Când ia licenţa, da, că fac aşa cum vreau eu. Păi nu e acolo şi stafful de antrenament? Îi spun lui Ilie să-mi dea el preparatori", spunea patronul FCSB în urmă cu câteva săptămâni pentru DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.