Lecţii de antrenorat de la Victor Piţurcă. Fostul selecţioner ştie unde au greşit Bratu şi Niculescu: "Îşi merită soarta"

16 oct 2018 13246 afişări Liga 1
Lecţii de antrenorat de la Victor Piţurcă. Fostul selecţioner ştie unde au greşit Bratu şi Niculescu: "Îşi merită soarta"

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a analizat situaţia ultimilor doi antrenori de la Dinamo, Florin Bratu şi Claudiu Niculescu, şi a tras un semnal de alarmă către antrenorii tineri.

"Îmi pare pentru Claudiu Niculescu, dar el a greşit pentru că antrenorii tineri trebuie să ştie un lucru când semnează cu un club, că ei sunt apăraţi numai de contractul pe care îl semnează, dacă nu ştiu să facă un contract, îşi merită soarta, să fie daţi afară dupa 10-15 zile", a spus Victor Piţurcă, la Digi Sport.

Tehnicianul a precizat că el ar fi procedat altfel în locul conducerii dinamoviste: "Eu pe Bratu nu l-aş fi schimbat, a făcut lucruri extraordinare în prima perioadă a venirii lui, probabil că l-a trădat experienţa sau nu a putut să aducă ce jucători şi-a dorit şi l-a costat acest lucru foarte mult. Eu am mai vorbit cu Bratu, el mă suna şi mă întreba şi eu îi spuneam: <<Atât timp cât ai fundaşii pe care îi ai la Dinamo este foarte greu să ai rezultate>> Nu este simplu să ai rezultate bune cu jucători tineri, fără anvergură. Trebuie să aibă calităţi fizice bune".

Claudiu Niculescu a venit în locul lui Florin Bratu pe banca tehnică a lui Dinamo, însă a fost dat afară după doar 13 antrenamente. Conducerea alb-roşie l-a readus pe antrenorul pe care l-a dat afară în urmă cu doi ani, Mircea Rednic.

După 11 etape, Dinamo pe locul 12 cu 11 puncte în clasamentul Ligii I, la 3 puncte distanţă de primul loc care retrogradează.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.