Sibienii au ajuns la capătul puterilor! Decizia luată de conducere: "Aşa ceva e inadmisibil. Nu vom mai tăcea, nu merităm să fim bătaia lor de joc"

7 oct 2018 5773 afişări Liga 1
Sibienii au ajuns la capătul puterilor! Decizia luată de conducere: "Aşa ceva e inadmisibil. Nu vom mai tăcea, nu merităm să fim bătaia lor de joc" Ştefan Blanaru (C),Hermanstadt, după înscrierea unui gol în timpul meciului de la Craiova. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

După ce Iulian Călin a dictat un penalty care a uimit lumea fotbalului, FC Hermannstadt a reacţionat printr-un comunicat pe pagina de Instagram a clubului, prin care anunţă că va depunde un memoria la CCA contra arbitrului care a condus meciul cu Craiova disputat sâmbătă după-amiază.

"FC Hermannstadt contestă arbitrajul lui Iulian Călin. Arbitrajul centralului de la meciul dintre CSU Craiova - FC Hermannstadt, argeşeanul Iulian Călin, a fost de-a dreptul scandalos. În prelungirile primei reprize, centralul a dictat gratuit penalti pentru CSU Craiova la o fază în care Tătar nici măcar nu l-a atins pe Cicâldău. Craiova a egalat din lovitura de la 11 metri. În repriza secundă, Lucian Dumitriu a fost eliminat după ce a încasat cu uşurinţă două cartonaşe galbene într-un interval de numai patru minute", se arată în mesajul clubului.

Postarea a fost însoţită de o declaraţie a preşedintelui clubului, care condamnă categoric maniera de arbitraj: ”Aşa ceva e inadmisibil! Am tot tăcut, am fost de nenumărate ori dezavantajaţi de arbitri, nu am spus nimic până acum, dar acum s-a umplut paharul. Domnul Iulian Călin i-a dat Craiovei un penalti gratuit chiar înainte de pauză. Nu a fost fault, a fost simulare clară, Cicâldău trebuia să primească al doilea cartonaş galben şi intram la cabine cu 1-0, iar în repriza secundă aveam om în plus. Eliminarea lui Dumitriu, din finalul meciului, a fost, de asemenea, nemeritată. La al doilea galben, un jucător de-al Craiovei îl faultase înainte pe NKololo, dar asta nu s-a văzut, sau nu s-a vrut să se vadă.

Nu este prima dată când suntem dezavantajaţi. Cu Călăraşiul am luat gol în prelungiri după ce arbitrul a întors jocul şi a dat o lovitură liberă. La Dinamo am jucat o repriză în inferioritate după ce Tsoumou a fost eliminat foarte uşor. Cu Gaz Metan am avut gol anulat în minutul 1. Exemplele ar putea continua. Nu vom mai tăcea. Am decis să depunem memoriu împotriva domnului Iulian Călin. Sibiul nu merită să fie bătaia de joc a arbitrilor”, a declarat preşedintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birţ.

Antrenorului echipei, Alexandru Pelici, a ţinut de asemenea să tragă un semnal de alarmă după remiza cu Craiova, scor 1-1: "Îmi asum ce urmează să spun, cu riscul de a fi suspendat. Este al patrulea joc în care arbitrii îşi cer scuze după joc. La jocul cu Dunărea Călăraşi, săritură în bazin, penalty, la Dinamo galbene gratuite, la jocul cu CFR Cluj, Tsoumou a scăpat singur şi arbitrul a întors faza să dea un fault la 30 de metri, iar astăzi a fost acel fault inexistent, imaginar. Suntem o echipă mică, ne dorim să rămânem în Liga 1."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FC Hermannstadt contestă arbitrajul lui Iulian Călin. Sibienii fac memoriu la CCA Arbitrajul arbitrului de centru de la meciul dintre CSU Craiova şi FC Hermannstadt, argeşeanul Iulian Călin, a fost de-a dreptul scandalos. În prelungirile primei reprize, ”centralul” a dictat gratuit penalti pentru CSU Craiova la o fază în care Tătar nici măcar nu l-a atins pe Cicâldău. Craiova a egalat din lovitura de la 11 metri. În repriza secundă, Lucian Dumitriu a fost eliminat după ce a încasat cu uşurinţă două cartonaşe galbene într-un interval de numai patru minute. ”Aşa ceva e inadmisibil! Am tot tăcut, am fost de nenumărate ori dezavantajaţi de arbitri, nu am spus nimic până acum, dar acum s-a umplut paharul. Domnul Iulian Călin i-a dat Craiovei un penalti gratuit chiar înainte de pauză. Nu a fost fault, a fost simulare clară, Cicâldău trebuia să primească al doilea cartonaş galben şi intram la cabine cu 1-0, iar în repriza secundă aveam om în plus. Eliminarea lui Dumitriu, din finalul meciului, a fost, de asemenea, nemeritată. La al doilea ”galben”, un jucător de-al Craiovei îl faultase înainte pe NKololo, dar asta nu s-a văzut, sau nu s-a vrut să se vadă. Nu este prima dată când suntem dezavantajaţi. Cu Călăraşiul am luat gol în prelungiri după ce arbitrul a întors jocul şi a dat o lovitură liberă. La Dinamo am jucat o repriză în inferioritate după ce Tsoumou a fost eliminat foarte uşor. Cu Gaz Metan am avut gol anulat în minutul 1. Exemplele ar putea continua. Nu vom mai tăcea. Am decis să depunem memoriu împotriva domnului Iulian Călin. Sibiul nu merită să fie bătaia de joc a arbitrilor”, a declarat preşedintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birţ.

A post shared by AFC Hermannstadt (@fchermannstadt) on

Faza care le-a pus capac

Craiova a egalat în meciul cu Hermannstadt dintr-un penalty acordat extrem de uşor de centralul Iulian Călin. Koljic a transformat de la 11 metri în prelungirile primei părţi, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 1-1. După o repriză extrem de modestă, oltenii s-au trezit în ultimele momente şi au forţat golul egalizator.

Centralul Iulian Călin a pus umărul la golul egalizator, după ce a dictat un penalty controversat. Cicâldău a căzut în careu, de lângă Tătar, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Tătar l-a şters uşor pe Cicâldău pe braţ, dar mijlocaşul Craiovei a plonjat în careu şi a obţinut lovitura de pedeapsă. Koljic a înscris fără emoţii şi a ajuns la trei goluri în ultimele trei etape din Liga 1 Betano.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.