Budescu şi viaţa în China: "Mi-e mai greu decât în România: forţă, viteză. Îi driblezi şi vin înapoi" :) De ce speră totuşi să prindă Euro 2016

21 mar 2016 22274 afişări Nationala
Budescu şi viaţa în China: "Mi-e mai greu decât în România: forţă, viteză. Îi driblezi şi vin înapoi" :) De ce speră totuşi să prindă Euro 2016

Constantin Budescu nu a fost convocat de Anghel Iordănescu pentru partidele amicale cu Lituania şi Spania, iar selecţionerul spune că fostului star al Astrei îi va fi greu să mai prindă naţionala din liga secundă a Chinei.

Budescu spune totuşi că era pregătit să reprezinte naţionala şi nu regretă transferul în China, chiar dacă decizia l-ar putea costa prezenţa la Euro 2016. Fostul jucător al Astrei spune că a acceptat să plece fiind convins că timpul scurt rămas până la Euro îl va face pe selecţioner să se bazeze în continuare pe el: "Nu se pot schimba multe în jocul meu în două, trei luni".

Budescu spune că, din punctul său de vedere, nivelul din liga a doua a Chinei este mai ridicat decât cel din Liga 1, cel puţin în ceea ce priveşte angajamentul jucătorilor, iar adversarii îi dau mari bătăi de cap: nu mai reuşeşte să treacă de ei atât de uşor :) "Mie mi-e mai greu aici. E mai mult pe forţă, viteză. Îi driblezi şi vin înapoi, aleargă", spune Budescu.

"Probabil contează şi transferul în China, şi faptul că n-am avut nici meciuri în picioare... Dacă am început campionatul şi am făcut toată pregătirea, normal că eram pregătit. Dar nu pot să zic că veneam la naţională, dădeam nu ştiu câte goluri şi câştigam. Pregătit sunt.

Nu regret că m-am transferat. Este foarte important pentru mine. M-am ajutat şi pe mine şi am ajutat şi clubul. Nu ştiu dacă mai rezistam până la vară la Astra.

(n.r. Iordănescu) Mi-a spus să iau cea mai bună decizie pentru mine şi pentru familia mea. M-am gândit şi la naţională, dar mi-am spus că nu sunt aşa multe luni până la Euro şi nu se pot schimba multe în jocul meu. De aceea am făcut această alegere. Mi-au spus că o să încerce să mă urmărească şi să vadă ce se va întâmpla. Eu sper şi îmi doresc foarte mult să fiu acolo, orice jucător îşi doreşte asta.

Am jucat deja în două meciuri şi e un fotbal diferit faţă de cel din România. E un nivel foarte ridicat şi toate echipele din liga a doua sunt echilibrate. Pentru mine este mai greu aici decât în România. E mai mult pe forţă, pe viteză, îi driblezi şi vin înapoi... e greu"
, a declarat Budescu într-o emisiune televizată.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.