Mircea Lucescu, laude pentru un fotbalist român: "E un exemplu pentru toţi ceilalţi, avem nevoie de el. În ultimul timp nu a mai apărut niciun jucător cu asemenea personalitate". Marea calitate a tânărului care l-a impresionat

25 oct 2018 15889 afişări Nationala
Mircea Lucescu, laude pentru un fotbalist român: "E un exemplu pentru toţi ceilalţi, avem nevoie de el. În ultimul timp nu a mai apărut niciun jucător cu asemenea personalitate". Marea calitate a tânărului care l-a impresionat

Meciurile entuziasmante făcute de Ianis Hagi (20 de ani) în tricoul echipei naţionale Under 21 l-au impresionat pe Mircea Lucescu (73 de ani), iar "Il Luce" vede în fiul lui Gică Hagi nu doar liderul unei echipe de viitor, ci un fotbalis "exemplu".

Rare sunt momentele în care selecţionerul Turciei face asemenea aprecieri, dar Ianis Hagi a reuşit să smulgă laudele celui considerat cel mai bun antrenor român din toate timpurile. Cu ce? În primul rând prin atitudinea din teren, apoi prin stofa de lider pe care o are: "Sunt convins că Ianis va călca pe urmele tatălui său. Este ca şi Gică Hagi, un baiat care iubeşte fotbalul şi se dedică 24 din 24. Nu văd nimic altceva la el. Este un exemplu pentru toţi ceilalţi din generaţia lui. Avem nevoie de astfel de băieţi, pentru că în ultimul timp nu a mai apărut niciun jucător cu o asemenea personalitate, capabil să-i capaciteze pe ceilalţi din jurul lui. Ai nevoie de cineva pe teren care să transmită ideile antrenorilor şi să aducă un plus echipei", a declarat Mircea Lucescu pentru Antena 1.

Calificată la primul turneu final după două decenii, EURO 2019, generaţia lui Ianis Hagi poate da lovitura în Italia şi San Marino, iar meritele pentru performanţă le sunt atribuite de către Lucescu în egală măsură lui Isăilă şi Rădoi:  "Avem o întreagă generaţie care a reuşit să se adune. Meritul este în primul rând al antrenorilor. Jucători talentaţi am avut dintotdeauna, dar Isăilă s-a ocupat bine de această generaţie şi mai departe Rădoi. Dar cel mai mare merit îl are Gică Hagi, cel care le-a dat o şansă şi a comprimat timpul pentru ei", a mai spus selecţionerul Turciei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.