Naţionala #Rezist! România - Serbia 0-0, după un meci în care n-am avut nicio şansă la victorie. Un public senzaţional în tribune, un Tamaş dezastruos pe gazon

14 oct 2018 6844 afişări Nationala
Naţionala #Rezist! România - Serbia 0-0, după un meci în care n-am avut nicio şansă la victorie. Un public senzaţional în tribune, un Tamaş dezastruos pe gazon foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Formidabilă energie emană zona Arenei Naţionale! Românii s-au mobilizat cum nu s-a mai întâmplat de ani de zile, totul pentru un meci important pentru nivelul la care suntem în clipa de faţă. Jucăm acasă cu Serbia, în Liga Naţiunilor, iar victoria e necesară. Peste 45.000 de români răspund, nu doar prezent, ci cu pumnul încordat şi cu versurile imnului memorate. 

Vecinii din sud-vest sunt fără trei jucători de bază, noi jucăm cu Drăguş şi cu Tudor Băluţă. Echilibru? Nu pare, cel puţin în primele minute. Ne asumăm fără dezbatere rolul de echipă mică, ne apărăm organizat, stăm cu faţa la combinaţiile sârbilor. Tamaş sare pe sub minge, ca un începător emoţionat, iar Mitrovic ne iartă deşi scapă singur cu Tătăruşanu. Noi replicăm, dar o facem cu delicateţe, cu un ”ne scuzaţi, nu vrem să deranjăm!”. Stanciu, Marin şi Drăguş încearcă poarta sârbilor, însă o fac cu şuturi moi. Finalul de repriză le aparţine complet. Mai întâi Gacinovic e servid de Radonjic şi reia pe lângă, dintr-o poziţie excelentă. Apoi, dezastrul. Tamaş are o nouă intervenţie absurdă, piciorul ridicat în capul adversarului chiar în careul lui Tătăruşanu. Cartonaş roşu şi penalty, unul pe care Tadic îl ratează după ce ţopăie penibil spre minge şi trage la trei metri peste.

Jucăm şi noi ceva? Vreodată?

O rezolvăm în repriza a doua, aşa cum am făcut la Belgrad? Ţucudean jenează uşor, regulamentar, portarul sârbilor la marginea careului, iar mingea ajunge la Stanciu care are poarta goală în faţă. Marcatorul de la Belgrad se împotmoleşte şi ratăm un gol uşor. E adevărat, meciul e mai echilibrat în ciuda faptului că avem un om în minus. Însă tot poziţia echipei mici o avem, tot cu sârbii la conducere. Misiunea se transformă, e tot mai limpede, în supravieţuire. Rezistăm, ăsta ne e ţelul!

Ne iartă Mitrovic, ne iartă Milinkovic-Savic, ne iartă şi arbitrul. Cert e că totul se întâmplă în jumătatea noastră de teren, suntem o ofensă adusă fotbalului real. Fotbalului în care se combină, în care se încearcă pase, combinaţii, centrări. Târâim partida până la final, terminăm la egalitate şi, cu toate că rezultatul ne e complet inutil, ”măcar n-am pierdut, nu?”. Nu, n-am pierdut! Suntem în continuare pe locul 2 în grupa noastră din liga a treia a fotbalului european. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.