Piţurcă nu-i menajează pe elevii lui Rădoi. "În afară de Puşcaş... Şi de vreo doi...". Fostul selecţioner dezvăluie ce a făcut când a preluat naţionala mare

16 oct 2018 13697 afişări Nationala
Piţurcă nu-i menajează pe elevii lui Rădoi. "În afară de Puşcaş... Şi de vreo doi...". Fostul selecţioner dezvăluie ce a făcut când a preluat naţionala mare

Victor Piţurcă, omul care a calficat naţionala de tineret la Europeanul din 1998, urmăreşte cu atenţie parcursul reprezentativei lui Mirel Rădoi. Recunoscut pentru abilitatea sa de a identifica jucători tineri valoroşi, fostul număr 9 vorbeşte obiectiv despre condiţia de bază pentru ca membrii naţionalei U21 să facă pasul spre trupa lui Cosmin Contra.

"I-am văzut, sunt talentaţi, cu calităţi, s-au impus şi afară, însă, acelaşi lucru pe care îl tot văd. În afară de Puşcaş (n.r. - atacantul lui Palermo)... Şi vreo doi... Sunt lipsiţi total de forţă! Va fi esenţial dacă vor reuşi sa facă saltul la echipa mare. Şi să joace!", a spus fostul selecţioner, la Digisport.

Piţurcă priveşte cu scepticism o eventuală trecere la naţionala mare a unui contingent serios din reprezentativa U21. "În masă vor trece dacă vor merita, nu poţi să-i integrezi că s-au calificat la Campionatul European. Eu am adus mai întâi 6-7. Apoi, am adus 12 jucători la naţionala mare. Ei au demonstrat că au personalitate, apoi s-au integrat uşor", a mai spus Piţurcă pentru sursa citată.

Victor Piţurcă s-a bazat pe un grup consistent de jucători tineri la naţionala mare, echipă preluată după CE de tineret din 1998. Printre fotbaliştii esenţiali care au dus greul în următorii ani s-au numărat Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Laurenţiu Roşu, Eric Lincar, Cătălin Hîldan sau Florentin Petre.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.