"Unul dintre cei mai mari din România, ever. Era un jucător complet, se citea în ochii lui bucuria de a juca fotbal". Hagi, mesaj superb despre Ilie Balaci: ce i-a spus "Minunea Blondă" în legătură cu Ianis

21 oct 2018 9907 afişări Fotbal Intern
"Unul dintre cei mai mari din România, ever. Era un jucător complet, se citea în ochii lui bucuria de a juca fotbal". Hagi, mesaj superb despre Ilie Balaci: ce i-a spus "Minunea Blondă" în legătură cu Ianis

Moartea lui Ilie Balaci la doar 62 de ani l-a lăsat fără cuvinte pe unul dintre cei mai mari admiratori ai săi, Gică Hagi (53 de ani). Într-o intervenţie telefonică la DigiSport, "Regele" fotbalului românesc i-a făcut o descriere aparte "Minunii Blonde", apoi a dezvăluit ce i-a spus Balaci despre fiul său, Ianis.

Considerat cel mai mare jucător român din istorie, Hagi şi-a adus aminte cu plăcere de imaginea fotbalistului Ilie Balaci, de la care consideră că a "furat" eleganţa pe dreptunghiul verde: "Ilie Balaci a fost un jucător elegant, mijlocaş complet şi cu minge, dar şi fără minge. Alergarea lui, modul în care se îmbrăca, cum se comporta pe gazon şi în afara lui, îl făcea mereu special. Era foarte frumos, un jucător complet, unul dintre cei mai mari din România, ever!. Voia să intre pe teren şi să fie cel mai bun, se citea în ochii lui bucuria de a juca fotbal. Şi mi-a mai plăcut şi cum stătea tricoul pe el. A avut mereu această eleganţă permanentă, dar şi o personalitate deosebită. Păcat, unii muncim, ne zbatem, ne supărăm şi dintr-o dată nu mai eşti! Pleci aşa de repede. Am luat de la el eleganţa", a spus Gică Hagi, duminică seară, la Digi Sport.

Aşa cum Gică şi-a urmărit fiul crescând pe terenurile de fotbal, Ilie Balaci a călăuzit paşii nepotului, Andrei. La unul dintre meciurile în care l-a urmărit la lucru pe fiul Lorenei Balaci, fostul mare fotbalist şi-a dat seama şi de talentul lui Ianis: "A fost mereu lângă mine în perioada în care a avut acele probleme cu genunchiul şi mereu m-a încurajat. L-a cunoscut şi pe Ianis. M-a felicitat pentru el, mi-a spus că-i place cum arată ca fotbalist. L-a remarcat mai demult la un meci de juniori unde venise pentru a-şi urmări nepoţelul", a mai dezvăluit Gică Hagi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.