EXCLUSIV | Una dintre marile trădări din fotbalul românesc! Cum a ajuns lotul "Neţoiu" de la Craiova la Dinamo: "Vrem ca tu să faci asta"

8 nov 2018 11095 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Una dintre marile trădări din fotbalul românesc! Cum a ajuns lotul "Neţoiu" de la Craiova la Dinamo: "Vrem ca tu să faci asta"

Bărcăuan a făcut parte din celebrul lot "Neţoiu", atunci când fostul om de fotbal a adus de la Universitatea Craiova la Dinamo un grup important de jucători. Se întâmpla în 2001, când oltenii avea speranţe la titlu. Pe lângă fundaş, au fost aduşi unii ca Dan Alexa, Flavius Stoican, Ovidiu Burcă, Ciprian Danciu, Ştefan Preda, Cornel Frăsineanu sau Ştefan Grigorie.

"Craiova sau Dinamo? Sunt întrebat de cel puţin 20 de ani de treaba asta. Eu nu pot să fac o diferenţă...unde m-am simţit cel mai bine. Nu pot să spun că Universitatea e mai puţin importantă decât Dinamo în viata mea, la Craiova am făcut primii paşi, a fost debutul", a declarat fostul apărător, acum în vârstă de 40 de ani, la ProSport LIVE.

"Venind de la Craiova, acel pachet de opt - nouă jucători, la Dinamo în prima lună nu prindeam nici lotul de 25 şi mi-am zis că am de muncă. Trebuia să mă încadrez repede şi am spus că totul depinde de mine. Au fost momente bune şi la Craiova şi la Dinamo, unde am câştigat cupe, eventul, dar am făcut totul datorită sacrificiul depus, a fost o încununare a muncii", a mai spus cel care o antrenează pe FC Voluntari II.

Apoi, a explicat cum s-a produs trecerea de la Craiova la Dinamo: "Aveam contract cu Craiova şi a venit un oficial de la Dinamo cu  o ofertă. A zis: 'Vrem ca tu, dacă te interesează, să faci pasul la Dinamo!' Nu m-a luat nimeni cu forţa, nu mi-a pus nimeni suliţa în coaste, a fost o decizie personală. Atunci unii au rămas, alţii au plecat, fiecare în funcţie de ceea ce vrea.

Eu am crezut că pentru mine momentul ăla a fost unul bun şi nu m-am înşelat pentru că datorită parcursului pe care l-am avut în viaţă,  ajungând unde am ajuns, s-a dovedit că am facut bine. Am plecat de la Craiova şi am ajuns la Dinamo, la naţională şi la Şahtior. M-am sfătuit cu familia şi am plecat! Banii? Puţin peste ce aveam la Craiova, dar era Dinamo, era Bucureşti şi o rampă de lansare mult mai bună pentru mine. Şi aşa a fost"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.