Florin Busuioc a fost adus cu un elicopter SMURD la Bucureşti, după infarctul suferit la Craiova! Ce spunea celebrul "Busu" despre sportul românesc: "Ne-am făcut modele din tot felul de finanţatori de fotbal, de ţuţipide, de scandalagii şi nu e bine"

7 nov 2018 86611 afişări Special
Florin Busuioc a fost adus cu un elicopter SMURD la Bucureşti, după infarctul suferit la Craiova! Ce spunea celebrul "Busu" despre sportul românesc: "Ne-am făcut modele din tot felul de finanţatori de fotbal, de ţuţipide, de scandalagii şi nu e bine"

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct masiv şi a ajuns de urgenţă la Spitalul Judeţean Craiova, fiind în comă. A fost internat în Clinica de Terapie Intensivă, unde a intrat pe mâna medicilor, iar miercuri a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din Bucureşti.

În urmă cu patru ani, "Busu", aşa cum e cunoscut de publicul larg, actorul şi prezentatorul rubricii meteo de la Pro TV, deplângea soarta sportului românesc. "România are nişte modele puţin greşite, noi ne-am făcut modele din tot felul de finanţatori de fotbal, din tot felul de ţuţipide, din tot felul de scandalagii, nu e bine", era concluzia tristă a lui Florin Busuioc pentru Adevărul.

Busuioc, 56 de ani, era supărat că s-a desfiinţat Daciada, o competiţie sportivă din perioada comunistă, şi explica: "Daciada era tot aşa un soi de pepinieră pentru tinerii sportivi, care erau luaţi direct din şcoală şi participau la manifestări sportive la nivel naţional, până ajungeau la campionate naţionale şi se descopereau nişte sportivi fabuloşi pe vremea aia. Ei există şi astăzi, dar nu-i descoperi pentru că e foarte greu să ajungi să faci un sport astăzi.

Dacă s-ar renunţa pe jumătate la raportarea asta mercantilă în ce priveşte sportul, dacă s-ar renunţa pe jumătate la fotbal şi s-ar îndrepta atenţia şi către celelalte sporturi, vă garantez că România ar ajunge să-şi ocupe locul pe care îl merită în raport cu celelealte naţiuni. Celelalte sporturi, unde uneori avem performanţe mai mari decât în fotbal. În momentul acesta am coborât foarte mult pentru că nu mai ai de ce să faci sport dacă pe tine te costă nu ştiu cât să faci un sport şi nu ai nici satisfacţie pentru că Federaţia nu primeşte bani, nu ai unde să te antrenezi".

Actorul completa: "Suntem conduşi de mediocri la toate nivelurile astea statale şi mediocritatea cere mediocritate, pentru că dacă ai scos capul ţi-a dat una. Asta este marea problemă: mediocritatea are nevoie în jur doar de mediocritate. Când am văzut săritorii la trambulină sărind de pe palier pe saltea pentru că nu au un bazin, mi s-a rupt sufletul şi acolo România a demonstrat că poate face performanţe uluitoare.

Hai să lăsăm un pic fotbalul, fir-ar el să fie, şi să trimitem nişte bani către aceste Federaţii care au rezultate foarte mari. Nu curling, că noi nu ştim să dăm cu mătura în faţa blocului, dar pe gheaţă, dar sunt sporturi care au rezultate foarte mari. Nimic. De ce să avem campioni europeni şi mondiali?"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.