Reacţia lui Kompany, căpitanul naţionalei Belgiei: "Nu trebuie să ne lăsăm conduşi de ură... oricât de greu ar fi!" Amicalul cu Portugalia ar putea fi anulat

22 mar 2016 4505 afişări Special
Reacţia lui Kompany, căpitanul naţionalei Belgiei: "Nu trebuie să ne lăsăm conduşi de ură... oricât de greu ar fi!" Amicalul cu Portugalia ar putea fi anulat

UPDATE 15:43 Vincent Kompany, căpitanul naţionalei Belgiei, se declară revoltat şi îngrozit de evenimentele petrecute marţi dimineaţă la Bruxelles.

"Sunt îngrozit şi revoltat! Oameni nevinovaţi au plătit preţul din nou. Gândurile mele se îndreaptă acum către familiile victimelor. Îmi doresc ca Bruxelles-ul să reacţioneze cu demnitate. Cu toţii suntem îndureraţi, dar totuşi nu trebuie să ne lăsăm conduşi de ură... oricât de greu ar fi", a fost declaraţia jucătorului născut în Bruxelles.


Atentatul de la aeroportul din Bruxelles de marţi dimineaţă afectează şi fotbalul. Întreaga naţiune belgiană este în şoc după acest nou episod sângeros din Europa, iar Federaţia Belgiană de Fotbal a reacţionat imediat.

Prin intermediul contului de Twitter, oficialii care conduc destinele fotbalului belgian au anunţat că antrenamentele echipei naţionalei au fost anulate: "Fotbalul nu este important astăzi! Antrenamentul a fost suspendat! Toate gândurile noastre merg acum către familiile victimelor".

Federaţia Portugheză de Fotbal menţine legătura cu oficialii din Belgia pentru a lua o decizie în privinţa meciului amical.

"Discutăm cu omologii noştri din Belgia şi cu autorităţile din Belgia şi Portugalia pentru a stabili dacă meciul amical programat pentru săptămâna viitoare se poate disputa", se arată într-un comunicat al Federaţiei Portugheze de Fotbal, informează O Jogo.

Belgia avea programat pe 29 martie un meci amical cu Portugalia. Sunt şanse destul de mari ca partida de fotbal să fie anulată. Belgia a mai anulat o partidă de pregătire, în noiembrie cu Spania, în urma atentatelor de la Paris.

În urma exploziilor de la aeroportul din Bruxelles au decedat 13 persoane, iar alte 25 sunt rănite. Exploziile de la metrou au produs alte 10 victime. Acesta este doar un bilanţ provizoriu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.