Nu a lăsat loc de interpretări! Prima reacţie după apariţia "Teleorman Leaks"

4 nov 2018 11047 afişări Sportbiz
Nu a lăsat loc de interpretări! Prima reacţie după apariţia "Teleorman Leaks"

Unul dintre consilierii de la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacţionat pe pagina sa de Facebook după ce Rise Project a anunţat publicarea anchetei "Teleorman Leaks". Cunoscută pentru modul vehement în care critică acţiunile PSD, Clotilde Armand a transmis un mesaj cât se poate de scurt de această dată.

"Îndrăzneşte să crezi", a fost mesajul postat de Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Conform Rise Project, numeroase fotografii şi documente care au legătura cu Tel Drum, la care procurorii DNA n-au putut ajunge, au fost descoperite într-o valiză găsită de un localnic în zona rurală din Teleorman. În valiza respectivă s-ar afla peste 1000 de fotografii, un hard negru cu 63.39 GB care i-ar fi aparţinut unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, acte care dovedesc afaceri cu firme-fantomă, peste o mie de document şi o tabletă Samsung Galaxy P1000 din 2010, care i-ar fi aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal în dosarul "Tel Drum" pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. În dosar este cercetat şi Marian Fişcuci, descris de procurori drept persoană apropiată lui Liviu Dragnea şi acţionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA la data faptelor, acesta fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat.

Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA, este anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, Florea Neda, reprezentant Tel Drum este cercetat pentru constiuirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu, Mugur Băţăuş, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, este suspectat de constiuirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene, iar Victor Piperea, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.