Trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc, dar avea telefonul închis. Prima reacţie a medicului: "Care e problema?"

7 nov 2018 35867 afişări Sportbiz
Trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc, dar avea telefonul închis. Prima reacţie a medicului: "Care e problema?"

Octavian Istrătoaie, şefuls secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Craiova care avea telefonul închis în momentul în care Florin Busuioc (56 de ani) a ajuns la unitatea clinică după un infarct, a oferit, marţi, prima reacţie pe seama subiectuului.

Acum, Istrătoaie a povestit filmul serii de luni, susţine că nu e nicio problemă că a avut telefonul închis la ora 11 seara şi dezvăluie că Raed Arafat, şefa SMURD şi medicul de gardă Roxana Mustafa au fost singurii care l-au sunat: "Am văzut apelurile. Când am sunat erau deja cu pacientul în sală. Aveau o cheie, au aprobare, eu încurajez tot timpul pe cei tineri să lucreze să facă astfel de intervenţii, mă zbat să luăm bani să facem rost de stenturi, să punem stenturi, să salvăm vieţi. M-a sunat secretarul de stat Arafat, m-a sunat şefa de la SMURD şi medicul de gardă, Roxana Mustafa. Nimeni altcineva nu m-a mai sunat. Cu domnul Arafat am vorbit mai târziu, am vorbit şi azi de două ori cu dumnealui. Întâmplător nu dormeam, dar până la urmă, era 11 seara. Dacă dormeam care e problema? Lumea şi-a făcut treaba, lucrurile au mers de la sine, nu e nimeni indispensabil", a spus Istrătoaie, citat de romaniatv.net.

Mai mult, Istrătoaie se simte hăituit de tot ce s-a întâmplat din momentul apariţiei ştirii conform căreia "Busu" a fost operat de un tânăr medic rezident, Paul Traşcă: "De azi dimineaţă asta fac. Răspund şi explic. M-au hăituit! Am avut telefonul descarcat şi am sunat imediat ce am văzut apelurile pierdute. Asta s-a întâmplat. Cum să nu răspund la telefon? Cum să nu dau eu voie să îi salveze viaţa lui Busu?", a mai transmis şefuls secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Craiova.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.