EXCLUSIV | Ilie Dumitrescu începe să deranjeze. După Dinu şi Rednic, un alt nume "greu" din fotbalul românesc a izbucnit: "Mai bine făcea asta"

6 nov 2018 9520 afişări Liga 1

Au început să curgă replicile pentru Ilie Dumitrescu, după ce analistul sportiv a expus pe post mai multe convingeri ale sale legate e situaţia de la Dinamo. După ce Cornel Dinu l-a călcat în picioare pe Dumitrescu, a venit şi rândul lui Mircea Rednic să intre în contre cu fostul fotbalist. Iar marţi un alt dinamovist a avut să-i transmită stelistului câteva cuvinte. 

În ultima sa intervenţie la ProSport LIVE, Claudiu Vaişcovici l-a judecat pe Ilie Dumitrescu, căruia i-a transmis că i-ar fi stat mai bine în postura de antrenor: "Dacă i-aş da o notă înseamnă că eu sunt mai bun ca el. Cui îi place se uită, cui nu, nu se uită. Rar, foarte rar, din când în când (n.r. - întrebat dacă îl urmăreşte pe Ilie Dumitrescu). Am ajuns în România să avem specialişti care evaluează antrenori. Trebuia să rămână antrenor", a declarat fotbalistul emblematic al lui Dinamo, la ProSport LIVE.

Conflictul cu Rednic!

Imediat după ce Dinamo a fost eliminată de Csikszereda din Cupa României, Dumitrescu a trecut la analiză: “Observ că la Dinamo responsabilitatea pentru acest eşec e doar a fotbaliştilor. Când antrenam, eu ieşeam după fiecare eşec şi spuneam că e sută la sută responsabilitatea antrenorului. Cred că şi Rednic ar trebui să-şi asume. A fost al treilea lui meci si pe mine m-a şocat organizarea defensiva a lui Dinamo. Să fii condus cu 2-0 de o echipă de Liga a 3-a. Eu nu-i judec pe cei de la penalty-uri. Eu mă întreb ce s-a intâmplat de s-a ajuns la lovituri de departajare. Tu vii şi spui că aduci jucători noi când mai ai 4-5 meciuri decisive pana la pauza de iarnă şi trebuie să scoţi puncte? Păi ce să mai joace fundaşul tău stânga sau altul din echipă când ştie că îi aduci înlocuitor?! De asemenea, i-aş întreba pe fotbaliştii lui Dinamo dacă acest meci a fost pregătit pentru loviturile de la 11 metri”, a fost comentariul cu care analistul sportiv a reuşit să-l irite pe antrenorul lui Dinamo. 

”Pentru Iliuţă (n.r. - Ilie Dumitrescu), s-au pregătit penalty-urile la antrenament, Hanca a ratat, Ciubotariu a ratat, Delorge a ratat. Olteanu nu a ratat. Gicu Grozav a dat foarte bine, Nistor a dat bine. Gicu n-a dat scăriţă la antrenament, că nu mai bătea în meci dacă dădea scăriţă. Kino mai e şi acum la Săftica, mai bate penalty-uri. Îmi pare rău că nu l-am pus pe Muţiu să bată înaintea lui Delorge”,  a fost replica pe care Rednic i-a dat-o lui Dumitrescu, în conferinţa de presă de duminică.

Dumitrescu a avut până în acest moment ultimul cuvânt: “"Eu întotdeauna mă exprim elegant şi nu jignesc pe nimeni în emisiuni. Eu am spus un singur lucru: 99% responsabilitatea e a antrenorului. Vedeţi ce a păţit şi Lopetegui, la Real Madrid. Cred că e momentul ca Rednic să rezolve problemele de la Dinamo", a spus Ilie Dumitrescu. Ăsta a fost răspunsul pe care îl aşteptam. Dacă la antrenament Grozav a încercat scăriţa. Nu a încercat. A mai fost un subiect: legat de organizarea defensivă. Rednic trebuie să pună accent şi să regleze problemele din defensivă. Pentru că a jucat cu o echipă din Liga a 3-a. El e într-o situaţie delicată, pentru că nu e foarte simplu să iei o echipă din mers", a mai spus Ilie Dumitrescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.